Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο. Από μόνη της, η είδηση ίσως να μην είχε την ίδια σημασία αν δεν επρόκειτο για την κατάληξη μιας αρκαδικής κόντρας που έχει στον πυρήνα της τις σχέσεις Γιαννακούρα-Τατούλη, καθώς και αυτές με τον βουλευτή της περιοχής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πριν ο Γιαννακούρας επιλεγεί για το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, ο Κωνσταντινόπουλος είχε θέσει τους προβληματισμούς του στην Χαριλάου Τρικούπη -βάζοντας στο επίκεντρο το δίδυμο Γιαννακούρα-Τατούλη. Στις τότε επαφές με τον υποψήφιο βουλευτή, ωστόσο, υπήρξε διαβεβαίωση πως θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του κόμματος. Λίγες μέρες πριν, η κόντρα επανήλθε δημόσια, καθώς με την ανακοίνωση της στήριξης του Δημήτρη Κουτσούλη από το ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Κωνσταντινόπουλος έκανε γνωστό με ανάρτησή του πως, στην τελευταία συνεδρίαση της νομαρχιακής Αρκαδίας, ο Γιαννακούρας παρουσία του Ανδρουλάκη επέμενε στην στήριξη Τατούλη.

Κι εκείνος σήκωσε το γάντι, πάλι δημόσια, ζητώντας από το επίσημο ΠΑΣΟΚ να τον προστατεύσει απέναντι στις συκοφαντίες. Με την δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων, ο Γιαννακούρας βρέθηκε στην λίστα των περιφερειακών συμβούλων Τατούλη -εντωμεταξύ η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ είχε δημοσιοποιήσει «σύσταση» για μη συμμετοχή σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, βάζοντας στο τραπέζι το ζήτημα της διαγραφής.

Πού βρισκόμαστε τώρα; Με μια ηχηρή ανακοίνωση, η πασοκική νομαρχιακή Αρκαδίας περιγράφει τι συνέβη με τις «μεταγραφές»: «Αφενός ο κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, πρώην δήμαρχος Γορτυνίας και υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, ο οποίος ξεκίνησε από νωρίς να ανακοινώνει σε γνωστούς και φίλους (ανεπίσημα έως τότε) την απόφαση του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τατούλη, κάτι που τελικά ανακοινώθηκε και επίσημα στις 24/08.

Αφετέρου ο κ. Γιαννακούρας Βαγγέλης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και επίσης υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας στις διπλές εθνικές εκλογές, ο οποίος παρότι σε κάθε ευκαιρία δεσμευόταν σε κομματικούς κύκλους ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το συνδυασμό του κ. Κουτσούλη, την τελευταία ημέρα της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπέβαλλε την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τατούλη», αναφέρει η ανακοίνωση για τον Γιαννακούρα και έτερο μέλος του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε στις τάξεις Τατούλη.

«Δεδομένων των πολλαπλών δημοσίων δεσμεύσεων που έδωσε ο ίδιος (κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ν.Ε. Αρκαδίας και απαίτησης της αρμόδιας επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος) ενώπιον της έγκρισης της συμμετοχής του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, ότι θα στηρίξει όποια επιλογή κάνει το κόμμα στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρη πράξη πολιτικής ασυνέπειας, ανακολουθίας, αναξιοπιστίας και οπορτουνισμού. Τέτοιες πρακτικές, όπως οι προαναφερθείσες, είναι φυσικά αυτομάτως καταδικαστέες, αφού δεν συνάδουν ούτε με την ιστορία ούτε φυσικά και με το μέλλον που οραματίζονται για το κόμμα ο πρόεδρος και τα στελέχη του», τονίζουν τα τοπικά στελέχη.

Ο Γιαννακούρας διαγράφηκε και από μέλος του ΠΑΣΟΚ, μετά από απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ. «Αποτελεί μεγάλη «τιμή» για εμένα, που η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασχολήθηκε αποκλειστικά, ένα ολόκληρο απόγευμα, με μοναδικό θέμα τη διαγραφή μου από μέλος του κόμματος, κάτι που έγινε», γράφει σε ανάρτησή του. «Εκ των πραγμάτων φαίνεται, ότι εγώ και μόνο εγώ είμαι το πρόβλημα και το εμπόδιο σε όλη την χώρα. Όταν τόσοι και τόσοι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές ακόμα και Επικρατείας καθώς και πρώην βουλευτές έχουν ενταχθεί όχι σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια όπως εγώ, αλλά σε ψηφοδέλτια με το χρίσμα της ΝΔ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα