Γαλλία: Στα 730 εκατ. ευρώ το κόστος από τις ταραχές του καλοκαιριού

Οι γαλλικές αρχές έχουν ασκήσει αρκετές ποινικές διώξεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Γαλλία: Στα 730 εκατ. ευρώ το κόστος από τις ταραχές του καλοκαιριού

Στα 730 εκατ. ευρώ εκτίμησε την αξία των ζημιών που προκλήθηκαν όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις και ταραχές στη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου, αφού αστυνομικός πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε 17χρονο κατά τη διάρκεια τροχοδρομικού ελέγχου, η ομοσπονδία των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας.

Γαλλία: Ο τελικός απολογισμός των ζημιών

Η ομοσπονδία France Assureurs εξήγησε πως υποβλήθηκαν 15.600 αιτήσεις κάλυψης ζημιών από ασφαλισμένους.

Κατά τα στοιχεία που έδωσε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα, το 46% των αιτημάτων αφορούσε οχήματα που πυρπολήθηκαν, όμως το ποσοστό των αποζημιώσεων αυτοκινητιστών αντιστοιχεί μόλις στο 1% των συνολικών ζημιών.

Πολύ ακριβότερες ήταν οι ζημιές σε εμπορικά ακίνητα ή/και αγαθά (46% των αιτημάτων, 65% της συνολικής αξίας των ζημιών).

Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις υπέβαλαν το 4% των αιτημάτων ασφαλιστικής κάλυψης -για καταστροφές ή φθορές σχολείων, αστυνομικών τμημάτων, βιβλιοθηκών κ.ά.-, και σε αυτές αναλογούσε το 27% της αξίας των ασφαλισμένων ζημιών.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ασκήσει αρκετές ποινικές διώξεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και έχουν υπάρξει ήδη κάποιες καταδίκες.

Ο θάνατος του δεκαεπτάχρονου Ναέλ Μ. από σφαίρα τροχονόμου κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία, πυροδότησε επεισόδια σε πολλές πόλεις για αλλεπάλληλα βράδια, με συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς, κτίρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων. Οι αρχές ανακοίνωσαν πάνω από 30.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, τα οποία συγκρίθηκαν με τις ταραχές του 2005.

Εκείνη τη χρονιά, μετά τους θανάτους δύο εφήβων κατά τη διάρκεια καταδίωξης της αστυνομίας, μέσα σε τρεις εβδομάδες είχαν καταστραφεί 10.000 οχήματα, είχαν πυρποληθεί πάνω από 200 δημόσια κτίρια και είχαν συλληφθεί κάπου 5.200 άνθρωποι.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο