Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό 12 πολιτών με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα στελέχη κατεβαίνουν από το ελικόπτερο στα πλημμυρισμένα σπίτια με σχοινιά και ανεβάζουν με τον ίδιο τρόπο τους πολίτες που βρίσκονται αποκλεισμένοι από τις πλημμύρες που έφερε ο Daniel στην Ελλάδα.

Κακοκαιρία Daniel: Στους 6 νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Νωρίτερα, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα βίντεο με απεγκλωβισμούς από ελικόπτερο υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης να κάνει λόγο για «885 απεγκλωβισμούς και διασώσεις».

Όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο κ. Κικίλιας, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρώτες πτήσεις, με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος -λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν- τα εναέρια δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι σε χωριά της Καρδίτσας

«Τα χωριά, Προάστιο, Αγία Τριάδα, όπως και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, είναι αποκλεισμένα, τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων» είχε πει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αγία Τριάδα βρίσκονταν 20 άτομα εγκλωβισμένα ενώ αγνοούνταν 6 άτομα. Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονταν 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα