Η μέγα-βιομηχανική μονάδα της Tesla στην Σαγκάη ολοκλήρωσε την περασμένη Τετάρτη, την παραγωγή δύο εκατομμυρίων οχημάτων, με το όχημα του αντίστοιχου σειριακού αριθμού να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.

Πρόκειται για την επίτευξη ενός νέου σημαντικού στόχου αναφορικά με το ρυθμό παραγωγής των οχημάτων της Tesla στη Σαγκάη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το μυστηριώδες «Project 42» της Tesla που μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Η κατασκευή της αναφερόμενης εργοστασιακής μονάδας, της πρώτης μεγαβιομηχανικής μονάδας που διαθέτει η Tesla εκτός των ΗΠΑ, άρχισε τον Ιανουάριο του 2019, ενώ η παραγωγή του πρώτου οχήματος ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους

Η ίδια εργοστασιακή μονάδα συμπλήρωσε την παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων σε χρονική περίοδο 30 μηνών, ενώ επέτυχε την ολοκλήρωση της παραγωγής του δεύτερου εκατομμυρίου των οχημάτων της, σε χρονική περίοδο μικρότερη των 13 μηνών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Λανσάρει πρώτα στην Κίνα το νέο Model 3

Σημειώνεται πως στην τεράστια ασιατική αγορά η εταιρεία του Ίλον Μασκ παρουσίασε ένα ανασχεδιασμένο, κατασκευασμένο στην Κίνα Model 3 με μεγαλύτερη αυτονομία και υψηλότερη τιμή. Στις ΗΠΑ, η Tesla προχώρησε σε μείωση της τιμής του λογισμικού βοηθού οδηγού «Full Self Driving» (FSD) κατά 20% στα 12.000 δολάρια, καθώς και τις τιμές των premium μοντέλων Model X και Model S.

Το λανσάρισμα του νέου σεντάν Model 3 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφορεί ένα όχημα στην Κίνα πριν από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη εξάρτησή της από τη χώρα στην οποίαν βρίσκεται σε σκληρό ανταγωνισμό με την εγχώρια BYD.

Το όχημα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη και έρχεται με τιμή εκκίνησης 12% υψηλότερη από το προηγούμενο, βασικό μοντέλο στην Κίνα. Θα εξαχθεί και σε άλλες αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η Tesla μείωσε τις τιμές για τα premium Model S και Model X κατά περίπου 14% έως 21%, στην Κίνα και τις ΗΠΑ – τις δύο μεγαλύτερες αγορές της.

Η αύξηση της βασικής τιμής στο Model 3, το μοντέλο της Tesla με τις περισσότερες πωλήσεις μετά το Y, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των περιθωρίων κέρδους. Αλλά οι μειώσεις τιμών για τα πιο premium αυτοκίνητά της αναδεικνύουν τον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές EV, ειδικά στην Κίνα.

Για να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε φέτος έναν πόλεμο τιμών που αύξησε τις παραδόσεις αλλά έστειλε τα περιθώρια κέρδους της σε χαμηλό τετραετίας.

Το πολυσυζητημένο σύστημα FSD της Tesla, η τεχνολογία του οποίου έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, θα κοστίζει πλέον 12.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή