Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στον Βόλο ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία Daniel.

Για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και για συγκεκριμένα τμήματα της πόλης ξεκίνησε από χθες το απόγευμα σταδιακή υδροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε Βόλο και Ν. Ιωνία.

Το δίκτυο υδροδότησης στον Δήμο Βόλου έχει υποστεί ολική καταστροφή και δεν αποκλείεται να χρειαστεί ακόμη και μήνα να αποκατασταθεί.

«Βιώνουμε κατάσταση βιβλικής καταστροφής», ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις του χθες το πρωί έξω από το δημαρχείο Βόλου, όπου κάλεσε τα ΜΜΕ για να ενημερώσει για τη μερική υδροδότηση τμήματος της πόλης.

Εκτός από την Πορταριά και το Κατηχώρι που υδροδοτούνται κανονικά, όλος ο υπόλοιπος Δήμος Βόλου, αντιμετωπίζει πρόβλημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, χθες μετά τις έξι το απόγευμα και έως τις δέκα το βράδυ, για λίγες ώρες δόθηκε νερό στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς κάτω από τη Γιάννη Δήμου και μέχρι την Αργοναυτών και από το ύψος του Αναύρου έως τον Κραυσίδωνα, καθώς και σε τμήμα της Ν. Ιωνίας, κάτω από τη Μαιάνδρου.

Καθημερινά, όπως ενημέρωσε, θα υπάρχει υδροδότηση για λίγες ώρες ανά περιοχές, με το πρόγραμμα να ανακοινώνεται από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ σε ημερήσια βάση.

«Ζητώ κατανόηση»

Ο ίδιος τόνισε ότι στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και της Αλλης Μεριάς, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και θα χρειαστούν μέρες μέχρι να μπορέσει να δοθεί νερό έστω και για λίγες ώρες. «Ζητώ κατανόηση. Χρειάζονται μέρες για να αποκατασταθεί η ζημιά», είπε χαρακτηριστικά

«Η πόλη μου, οι συμπολίτες μου επί τέσσερις ημέρες βιώνουν μία κατάσταση βιβλικής καταστροφής. Αν κάποιος αναζητά υπαίτιους, δεν έχω πρόβλημα. Εγώ φταίω που έχει γίνει κατακλυσμός, που βρέχει επί τέσσερις ημέρες», επεσήμανε.

Οπως εξήγησε τα προβλήματα συνεχίζονται και είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν. «Μέσα στον Βόλο σταμάτησε να βρέχει τόσο έντονα. Όχι όμως και στη Πήλιο. Το νερό κατεβαίνει με εκδικητική ορμή από το Πήλιο, με αποτέλεσμα να έχουν σπάσει τα τοιχία και των τριών χειμάρρων, που υπερχειλίζουν και τόνοι λάσπης σκεπάζουν την πόλη», ενημέρωσε για τη συνεχιζόμενη καταστροφή.

Μεγάλο πρόβλημα με το νερό

Όπως είπε αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα είναι το νερό. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, οι πηγές του Πηλίου που υδροδοτούν το 60% και πλέον της πόλης, σε Πορταριά, Μακρινίτσα, Κατηχώρι και Άλλη Μεριά, έχουν εξαφανιστεί. Το δίκτυο υδροδότησης έχει καταστραφεί. «Εχει υποχωρήσει το έδαφος και έχει παρασύρει αντλιοστάσια. Δεν υπάρχει καν πρόσβαση προκειμένου να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής. Τα συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν με τα πόδια τα σημεία», ανέφερε.

Ο κ. Μπέος ευχαρίστησε τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και εργολάβων που έχουν επιστρατευτεί για να μπορέσουν να προσεγγίσουν στα σημεία των βλαβών, να εκτιμήσουν την κατάσταση και να μπορέσουν να δώσουν λύσεις για την υδροδότηση της πόλης.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι η σταδιακή από χθες υδροδότηση τμήματος της πόλης, θα γίνει μέσα από εργασίες bypass που έγιναν στο δίκτυο και με την ενεργοποίηση τεσσάρων- πέντε γεωτρήσεων.

«Το νερό δεν φθάνει. Θα δίνεται με μέρος για τρεις με τέσσερις ώρες για να καλυφθούν λίγες βασικές ανάγκες και θα κόβεται. Η διακοπή επιβάλλεται για να γεμίσουν οι δεξαμενές και να μπαίνει πάλι νερό στο δίκτυο», εξήγησε ο κ. Μπέος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα