Μεγαλώνει η τραγική λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ένας 69χρονος άνδρας του οποίοι τα ίχνη είχαν χαθεί από χτες το βράδυ στον Βόλο, είναι το έβδομο θύμα που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα από την κακοκαιρία καθώς εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή.

Κακοκαιρία Daniel: Έσπασε ανάχωμα στον Πηνειό – Εκκενώνονται Βρυότοπος και Αμπελώνας

Έφυγε στις 11:00 το βράδυ από το σπίτι του στον Βόλο, προκειμένου να γεμίσει νερό από το σιντριβάνι της περιοχής του, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες και σήμερα εντοπίστηκε νεκρός μπροστά στην παραλία Άναυρος, από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Πληροφορίες και όγδοο νεκρό

Σύμφωνα με πληροφορίες από εθελοντές που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές , νεκρή εντοπίστηκε και μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα σε σπίτι στον Παλαμά Καρδίτσας.

Επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων σε 8 χωριά στην Καρδίτσα

Εν τω μεταξύ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε σήμερα το πρωί πως το βάρος των απεγκλωβισμών πέφτει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Στο Πήλιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητητας, έχουμε προβλήματα να προσεγγίσουμε κάποιους οικισμούς. Φτάσαμε δια θαλάσσης σε οικισμούς. Μεταφέραμε κόσμο από εκεί στον Βόλο αρχικά και μετά στην Λάρισα γιατί είναι τουρίστες που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από το Πήλιο» περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στη Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

«Βοήθεια χρειάζονται 8 χωριά στην Καρδίτσα, που είναι τα Αγία Τριάδα, Ριζοβούνι, Καλογριανά, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Βλοχός, Κοσκινά, Μαραθέα. Θα επιχειρήσουν σήμερα με βάρκες, με χάμερ και με βαριά μηχανήματα αλλά και με ελικόπτερα» πρόσθεσε.

«Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα. Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες. Θα επιχειρήσουν 15 ελικόπτερα σε κύκλο» διευκρίνισε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα