Το ChatGPT της OpenAI, το εξαιρετικά δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, είδε τις μηνιαίες επισκέψεις στον ιστότοπο να μειώνονται για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτώση πλησιάζει στο τέλος της, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Similarweb.

Οι επισκέψεις στον ιστότοπο του ChatGPT σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές μειώθηκαν κατά 3,2% σε 1,43 δισεκατομμύρια τον Αύγουστο, μετά από πτώση περίπου 10% τους δύο προηγούμενους μήνες. Ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών στον ιστότοπο μειώθηκε επίσης μηνιαίως από τον Μάρτιο, από 8,7 λεπτά κατά μέσο όρο στον ιστότοπο σε 7 λεπτά τον Αύγουστο.

Κίνα: «Οργασμός» νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

«Σωσίβιο» το άνοιγνα των σχολείων

Ωστόσο, τον Αύγουστο οι παγκόσμιοι μοναδικοί επισκέπτες αυξήθηκαν σε 180,5 εκατομμύρια χρήστες από 180 εκατομμύρια.

Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της χρήσης του ChatGPT. Η κίνηση του ChatGPT στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αυξήθηκε ελαφρώς.

«Οι μαθητές που αναζητούν βοήθεια για το σπίτι φαίνεται να είναι μέρος της ιστορίας: το ποσοστό των νεότερων χρηστών της ιστοσελίδας μειώθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα αρχίζει να ανακάμπτει», δήλωσε ο David F. Carr της Similarweb, ο οποίος παρακολουθεί τακτικά το ChatGPT και τους ανταγωνιστές του.

«Εκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης

Το ChatGPT πυροδότησε μια φρενήρη χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινές εργασίες από την επεξεργασία μέχρι την κωδικοποίηση και έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, δύο μήνες μετά την έναρξή του. Η τεχνολογία Generative AI χρησιμοποιεί δεδομένα του παρελθόντος για τη δημιουργία νέου περιεχομένου, για παράδειγμα για τη συγγραφή δοκιμίων ή ποιημάτων.

Πριν από το λανσάρισμα του Meta’s Threads, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών, και τώρα είναι ένας από τους 30 κορυφαίους ιστότοπους στον κόσμο.

Η OpenAI κυκλοφόρησε επίσης τον Μάιο την εφαρμογή ChatGPT στο σύστημα iOS, η οποία θα μπορούσε να απορροφήσει κάποια κίνηση από την ιστοσελίδα της. Το ChatGPT είναι δωρεάν για χρήση, αλλά παρέχει επίσης μια premium συνδρομή με 20 δολάρια το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη