Την ώρα που οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε την κεντρική Ελλάδα φτάνουν τους δέκα, οι Αρχές προσπαθούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και χρειάζονται βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές περιοχές του θεσσαλικού κάμπου που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν οι διασώστες ή ο στρατός, με το φόβο για αυξημένο αριθμό νεκρών να είναι μεγάλος.

Τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν στον Παλαμά και στη Γιαννούλη, ενώ θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τις περιοχές όπου η στάθμη του νερού δεν έχει υποχωρήσει καθόλου, την ώρα που η Ζ-ΜΑΚ, η ομάδας των ειδικών αποστολών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα αναλάβει τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Πολλοί οι αγνοούμενοι

Υπάρχουν πάρα πολλοί αγνοούμενοι λένε κάτοικοι των περιοχών μιλώντας στο in, ενώ άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για νεκρούς σε πλημμυρισμένα σπίτια και σε δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Προς επίρρωση των εκτιμήσεων ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι υψηλότερος λειτουργεί και η εικόνα που αντικρύζουν τα σωστικά συνεργεία, τα οποία ακολουθεί το in στον Παλαμά Καρδίτσας, που επιτέλους μπόρεσαν να μπουν στις περιοχές που κυριολεκτικά βυθίστηκαν στο νερό.

Αυξάνεται ο κίνδυνος για τους εγκλωβισμένους

Τραγική και επικίνδυνη για τη ζωή τους είναι άλλωστε και η κατάσταση πολλών εγκλωβισμένων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν άρρωστοι, μωρά, ηλικιωμένοι.

Πίσω δε από την επαναλβανόμενη φράση από κυβερνητικά χείλια ότι προτεραιότητα δίνεται στη διάσωση εγκλωβισμένων ανθρώπων που κινδυνεύουν, δεν είναι λίγοι όσοι διαβάζουν παραδοχή ύπαρξης περισσότερων θυμάτων.

Ο εντοπισμός και η ανάσυρση νεκρών, επομένως και η ανακοίνωση, θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση, φαίνεται να είναι η απόφαση των Αρχών.

Ενδεικτική η μαρτυρία κατοίκου Παλαμά Καρδίτσας, που όπως είπε υπάρχει ηλικιωμένη νεκρή μέσα στο σπίτι της και όταν ενημέρωσαν τις αρχές τους είπαν πως «πρώτα θα πάρουμε τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα