Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι στον Παλαμά και την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

H περιοχή έχει μετατραπεί σε μια λιμνοθάλασσα λασποβροχής, με σπίτια, επιχειρήσεις, αποθήκες, χωράφια να έχουν καταστραφεί από τις τεράστιες ποσότητες νερού. Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των κατοίκων συνεχίζονται.

Σε ορισμένα σημεία η στάθμη του νερού έχει πέσει με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Daniel «αφάνισε» τον θεσσαλικό κάμπο: Βιβλική καταστροφή για βαμβάκι – καλαμπόκι

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των κατοίκων στο in που βρίσκεται στην περιοχή, καλύπτοντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και μεταφέροντας τα αιτήματα των πολιτών που ζητούν βοήθεια από την Πολιτεία.

Πλημμυρισμένος ο Παλαμάς

Συγκλονιστική εικόνα

Τραγικές είναι οι εικόνες από τα σπίτια του χωριού, τα περισσότερα από τα οποία είναι κατεστραμμένα, με τους κατοίκους να προσπαθούν να επιβιώσουν. Συγκλονίζει η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του in, με ηλικιωμένη γυναίκα να κοιμάται πάνω σε ράφι, το οποίο έχει διαμορφωθεί για να θυμίζει κρεβάτι.

Ηλικιωμένη κοιμάται σε ράφι στον Παλαμά

Όπου και να κοιτάξει κανείς γύρω του βλέπει νερό. Πλημμυρισμένα είναι παλιά και νέα σπίτια, καθώς και τα σημεία όπου οι κάτοικοι του Παλαμά είχαν ζώα, τροφές και γεωργικά εργαλεία.



Άνθρωποι κάθονται απελπισμένοι μπροστά στα σπίτια τους, μην μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Πολλά είναι τα σημεία στον Παλαμά όπου δεν μπορεί κανείς να προσεγγίσει, καθώς η στάθμη του νερού δεν έχει υποχωρήσει. Οι εικόνες πραγματικά θυμίζουν όσα βλέπουμε σε χώρες του Ειρηνικού ή στις ΗΠΑ μετά το πέρασμα κυκλώνων ή τυφώνων.





Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση