Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας καθώς βρέθηκαν τελικά οι σοροί των δύο αγνοούμενων, της 80χρονης γυναίκας και του του 65χρονου γιου της που είχαν χαθεί τα τελευταία 24ωρα.

Οι έρευνες κινούνταν γύρω από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης, αλλά φαίνεται πως δεν πρόλαβαν να φτάσουν εκεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σοροί εντοπίστηκαν στην οικία τους.

Τι δήλωσε βαρκάρης που συμμετείχε στις έρευνες

Όπως είπε ένας βαρκάρης από το διπλανό χωριό έσωσε 78 άτομα, αλλά, όπως είπε στο MEGA, δυστυχώς δεν πρόλαβε να σώσει την 80χρονη γυναίκα και τον γιο της.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 14.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών επιβεβαιωμένων αγνοούμενων. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης:

Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη
Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Η Πυροσβεστική με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές αφού τόσα εικοσιτετράωρα μετά υπάρχουν άνθρωποι σε στέγες σπιτιών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απεγκλωβίσει μέχρι στιγμής 2.029 πολίτες από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), 475 πολίτες έχουν απεγκλωβιστεί από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), 35 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), 45 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) και 1474 από προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν με κατάλληλο εξοπλισμό στις πληγείσες περιοχές, μέρα νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο σώζοντας ζωές, μεταφέροντας πολίτες σε ασφαλή σημεία, συνδράμοντας με τα μηχανήματά τους, με ασθενοφόρα, λεωφορεία, λέμβους, πολεμικά πλοία, ελικόπτερα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.