Αναστέλλονται και σήμερα Δευτέρα οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή Λάρισα- Λιτόχωρο, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού.

Εφόσον δοθεί πάλι σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων. Άλλωστε η εταιρεία κάθε ημέρα ανακοινώνει τις αλλαγές που προκύπτουν.

Υπερχείλιση Πηνειού: Πλημμυρισμένες συνοικίες στη Λάρισα – «Βυθισμένες» στο νερό βιομηχανικές εγκαταστάσεις

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια το επιβατικό κοινό θα πρέπει να συμβουλευτεί τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών).

Τεράστιες ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο – Σε έναν μήνα η αποκατάστασή τους

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στην κεντρική Ελλάδα, όπως προέκυψε από τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνομώνων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερζάκης, οι καταστροφές εκτείνονται σε μήκος περίπου 50 χλμ από τον σταθμό του Δομοκού μέχρι τον Κραννώνα, περίπου 10 χλμ έξω από τη Λάρισα. Αφορούν καταστροφές τόσο στις γραμμές όσο και στα φωτοσήματα στις κολώνες ηλεκτροδότησης, τους σταθμούς και γενικά στο δίκτυο της υποδομής.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, το κόστος της αποκατάστασης θα φτάσει στα 40 με 50 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να επισκευαστεί το δίκτυο.

Μέχρι τότε δεν θα μπορούν να εκτελεστούν σιδηροδρομικά δρομολόγια, ανέφερε ο κ. Τερζάκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση