Τη δέσμευση ότι  η Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στη διατήρηση των δημοσιονομικών της στόχων μετά τις φυσικές καταστροφές ούτως ώστε να μην εκτροχιασθεί ο προϋπολογισμός, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη τηλεόραση του Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Αλέξης Πατέλης προανήγγειλε ότι έρχονται πολλές μεταρρυθμίσεις.

«Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας πειθαρχία. Η ψηφιακή μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η εφαρμογή της πράσινης ατζέντας, ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τις επόμενες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Πατέλης.

Όπως υπογράμμισε, στη δεκαετία που διανύουμε ο στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη, μετά από μια δεκαετία (την προηγούμενη) κατά την οποία προσπαθούσε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

Αναφορικά με τις καταστροφές, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες.

Ο Αλέξης Πατέλης ανέφερε ότι έχει καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο για τους πληγέντες και ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις. Παράλληλα όπως είπε, ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίθεται να ανοίξει μια συζήτηση προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι ο τουρισμός συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ τη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία