Επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η κ. Κυριακίδου τόνισε ότι η Κομισιόν θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα.

«Σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας Mιχάλη Χρυσοχοΐδη συζητήσαμε για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, σε θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για στήριξη» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κυριακίδου με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Ανησυχίες

Ανησυχία εκφράζουν οι ειδικοί για το νερό στις περιοχές που έχουν χτυπηθεί από την κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και σε πολλές να διακοπεί η υδροδότηση για μέρες.

«Όλα τα λιμνάζοντα και στάσιμα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως δυνητικά μολυσμένα», προειδοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να μην καταναλώνουν μολυσμένο νερό.

Σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε στη χρήση εμφιαλωμένου νερού για κάθε είδους εργασία. «Για την προσωπική μας υγιεινή, για να πιούμε νερό, για να μαγειρέψουμε ενδεχομένως, ακόμα και για εργασίες που πρέπει να κάνουμε μέσα στο σπίτι. όπως για την προσωπική υγιεινή, πόση, μαγείρεμα, ακόμα και για μέσα στο σπίτι». Γνωστοποίησε ότι σε όλες τις πληγείσες περιοχές διενεργούνται έλεγχοι σε σχέση με την ποιότητα του νερού

Σύμφωνα με την ίδια οι κατά τόπους αρχές ανακοινώνουν πότε είναι ασφαλές να έχουν οι πολίτες πρόσβαση και να δώσουν στην κυκλοφορία το δίκτυο υδροδότησης.

Οδηγίες SOS για τους πλημμυροπαθείς

Εξίσου σημαντικό είναι οι κάτοικοι και τα κατοικίδιά τους να αποφεύγουν την επαφή με τα μολυσμένα ύδατα και τις λάσπες.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι όλα αυτά τα στάσιμα ύδατα έχουν φερτά υλικά που έχουν παρασυρθεί όλες αυτές τις ημέρες από τις πλημμύρες, νεκρά ζώα, και είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να απομονώνουμε τα ζωντανά κατοικίδια, ζώα εκτροφής, από τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν νεκρά ζώα.

Οι πολίτες που εντοπίζουν νεκρά ζώα που έχουν παρασυρθεί από τις πλημμύρες στις διάφορες περιοχές είναι σημαντικό να ειδοποιούν την Περιφέρεια, τους δήμους, τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνεται άμεσα η συλλογή των ζώων και να προχωρήσουμε στις διαδικασίες καύσης και ταφής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν