Στο ΟΤ Forum, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε η Μαρία Παπαδημητρίου, υποψήφια δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Με αφορμή και τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές των τελευταίων εβδομάδων, η κ. Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι η τελευταία φορά που κάτι αντίστοιχο συνέβη στην Κασσάνδρα ήταν τον Ιούνιο του 2019 όταν κυκλώνας έπληξε την περιοχή καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των υποδομών.

Εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ – Πολυθεματική με τη Βουλγαρία τιμώμενη χώρα

Τότε, «το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα», είπε η κ. Παπαδημητρίου, καθώς οι επαγγελματίες μεν αποζημιώθηκαν και οι εγκαταστάσεις τους βελτιώθηκαν, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και σε επίπεδο Δήμου καθώς δεν υπήρξε ουσιαστική βελτίωση και νέα έργα στις υποδομές.

Όπως είπε η υποψήφια δήμαρχος, ο Δήμος Κασσάνδρας δεν προχώρησε σε καθαρισμό των ρεμάτων, σε προληπτικά μέτρα για την διάβρωση των ακτών και παρέλειψε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό πρόληψης πυρκαγιών στο δάσος.

Στο ερώτημα γιατί δεν προχωρούν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, η κ. Παπαδημητρίου είπε ότι καταρχήν φταίνε οι προτεραιότητες που θέτει η δημοτική διοίκηση. Κάποιες καθημερινές ανάγκες κρίνονται ως πιο πιεστικές, άρα δεν προωθούνται τα αναγκαία μέτρα. «Μας τρώει η καθημερινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Κασσάνδρας η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε το θέμα της εξασφάλισης υδροδότησης. Όπως εξήγησε, τα αποθέματα του υδροφόρου ορίζοντα εξαντλούνται ενώ το καλοκαίρι με τον τουρισμό η κατάσταση γίνεται πιεστική. Με την έλλειψη υποδομών υπάρχει αγωνία τους θερινούς μήνες και λόγω βλαβών, είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι υπάρχει πίεση λόγω υπέρ-τουρισμού με τις υποδομές να μην έχουν αναβαθμιστεί και ανέφερε ότι θα πρέπει ο Δήμος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα του Δήμου Κασσάνδρας είναι, όπως είπε η κ. Παπαδημητρίου, το «άνοιγμα προς τη θάλασσα». Όπως είπε υπάρχει μόνο ένα αλιευτικό καταφύγιο και ζητούμενο είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, στα προβλήματα της περιοχής ανέφερε και την «εξαφάνιση» των παραλιών, εκεί δηλαδή που χάνεται η άμμος. Όπως είπε, υπάρχει απαίτηση για αμμοκράτες, δηλαδή κατασκευές μέσα στη θάλασσα που ανακόπτουν τον κυματισμό που «εξαφανίζει» την άμμο και κρατούν την άμμο στην παραλία, ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει και οι σχετικές μελέτες.

Στο ερώτημα αν η αυτοδιοίκηση θυμάται τον πολίτη μόνο προεκλογικά, η κ. Παπαδημητρίου είπε ότι αυτό είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει και για αυτό το λόγο υπάρχει απαξίωση. Ωστόσο, τόνισε ότι στην περίπτωσή της προσπάθεια να έχει συνεχή φυσική παρουσία και να συνομιλεί συνέχεια με τον κόσμο.

Τέλος η κ. Παπαδημητρίου είπε ότι υπάρχουν Δήμοι που έσπασαν τα στεγανά και άφησαν πίσω την λαϊκίστικη αντιμετώπιση των θεμάτων. Στην περίπτωση της υποψηφιότητάς της είπε ότι υπάρχει πρόγραμμα καταρτισμένο από εξειδικευμένες ομάδες και προτάσεις που έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News