Το νέο βιβλίο του Γιάννη Πάτση, «Ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους, ένα σκύλο και μια γάτα», που κυκλοφορεί από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων, αποτελεί ένα οδοιπορικό πνεύματος και σώματος στην εποχή του Lockdown.

Σ΄ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, παρέα με μια γάτα που ακολουθεί σαν πιστός σκύλος, ακολουθούμε τη διαδρομή σε έναν τόπο όπου ίναι τα ασήμαντα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε βράδυ στα μάτια και στο μυαλό του οδοιπόρου γίνονται πρωτότυπα και πολύ σημαντικά αφού η ανθρώπινη επαφή σπανίζει και ο χρόνος παίζει τον τελευταίο ρόλο σε τούτο τον τόπο. Υπάρχουν  στιγμές  χωρίς χθες και δεν ξέρεις αν οι σημερινές  έχουν κάτι από το αύριο. Ένας χρόνος χαμένος συνειδητά και ασυνείδητα.

Ο ερχομός όμως της Έλενας– μιας καλής φίλης, δημοσιογράφου και μουσικοκριτικού – εκεί στην ερημιά της Αρκαδίας αρχές φθινοπώρου, θα σταθεί η αφορμή για έναν απολογισμό ζωής και οι θύμησες μαζί με την εντελώς διαφορετική βραδιά της  Πρωτοχρονιάς,  θα πυροδοτήσουν την επόμενη μέρα μια δημιουργική αφύπνιση και ταυτόχρονα μια δυναμική ανάδυση καταβυθισμένων  εικόνων, θα ζητήσει να γίνει γραφή. Αυτά στην πρώτη Ενότητα.
Στη δεύτερη ενότητα, ογκόλιθοι της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, λαμπρές προσωπικότητες όπως: Δεληβορριάς,  Κούνδουρος, Μερκούρης, Χορν, Τσαρούχης κ. ά  έχουν στο κείμενο μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Η γνωριμία και η δυνατή φιλία μαζί τους δίνει στο συγγραφέα την ευκαιρία να ανατρέξει σε κοινούς χρόνους  με τους ανωτέρω, με τα…  μάτια και τ΄ αυτιά  ενός «φίλου», όπως αυτοί  άφησαν να… «πιστοποιηθεί»  μέσω φωτογραφικού και γραπτού υλικού.

Στην Τρίτη Ενότητα σε μια κατάθεση ψυχής ο συγγραφέας προσθέτει ταυτόχρονα στο κείμενο και εντελώς προσωπικά περιστατικά – γεγονότα σε Ελλάδα  και πολλές άλλες χώρες, όπου το έφερε η τύχη να… περπατήσει!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus