Mέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε τρεις αποφάσεις που δείχνουν τις διαθέσεις του το ερχόμενο διάστημα: Πρώτον, ο Νίκος Ανδρουλάκης τροποποίησε το πρόγραμμά του έτσι ώστε να οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου σε στιγμή που θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όσα θα πει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η συνέντευξη, λόγω της αλλαγής της τελευταίας στιγμής στο πρωθυπουργικό πρόγραμμα, δεν θα γίνει στη Θεσσαλονίκη αλλά στην Αθήνα. Δεύτερον, ο Θανάσης Γλαβίνας προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Θεσσαλία, σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις για την ελλιπή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού απέναντι στη θεομηνία. Τρίτον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, κατέθεσε τροπολογία για να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών», μετά τον πρόσφατο εμφύλιο που ανέδειξε την επιρροή του εγκλείστου του Δομοκού στο κόμμα που μπήκε στη Βουλή τον Ιούλιο υπό τον Βασίλη Στίγκα.

Με «μετρημένους τόνους» η επίσκεψη Μητσοτάκη στη φετινή 87η ΔΕΘ

Σκληρή κριτική

Από το σκληρό ροκ απέναντι στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ τώρα παίζει χέβι μέταλ: η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ «τραβάει» μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας και ρήγματα εντός του κόμματος, την ώρα που οι πλημμύρες στη Θεσσαλία θεωρείται από τη Χαριλάου Τρικούπη πως ανέδειξαν το βασικό επιχείρημα του Ανδρουλάκη και προεκλογικά – πως το «επιτελικό κράτος» είναι επί της ουσίας επικοινωνιακό κατασκεύασμα. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει, και μετά τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, να επικρίνουν την κυβέρνηση όχι μόνο σε επίπεδο ιδεολογικό, αλλά και σε επίπεδο αποδοτικότητας. Για τα κεντροαριστερά στελέχη ήταν η ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού που οδήγησε τόσο στις εκτεταμένες πυρκαγιές στον Εβρο όσο και στην καταστροφή στη Θεσσαλία.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι επαφές του Πρωθυπουργού με τις Βρυξέλλες: «Μαθήματα για το Ταμείο Ανάκαμψης ας μην κάνει στο ΠΑΣΟΚ, διότι η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, μας χλεύαζε ως «άσχετους» επειδή υποστηρίζαμε τη δυνατότητα αναθεώρησης τμημάτων του Ταμείου, για να καταθέσει τελικά στις 31 Αυγούστου τη δική της επικαιροποιημένη πρόταση. Επιπλέον, καλούμε την κυβέρνηση να κατονομάσει τα αντιπλημμυρικά έργα που αφαίρεσε από το Ταμείο Ανάκαμψης με το επιχείρημα ότι θα ολοκληρωθούν μετά το 2026», ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη ως απάντηση στις αιχμές που άφησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Απώτερος στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι, βέβαια, τα πρωτεία στην αντιπολίτευση – με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Και αυτές τις μέρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική περιδίνηση, η ευκαιρία ανάδειξης του κόμματος ως «κύριας αντιπολίτευσης» μοιάζει μεγαλύτερη.

Πηγή: Εντυπη έκδοση Τα Νέα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα