Η κίνηση του δήμου Πύλου-Νέστορος που με επίσημο έγγραφο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μεταβούν στη Μεσσηνία για να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες γης ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου, προκαλεί αντιδράσεις.

Η απεύθυνση αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον Δήμο Πύλου ως κίνηση αλληλεγγύης, έρχεται την ώρα που οι πληγέντες θρηνούν ανθρώπινες ζωές ενώ προσπαθούν να σταθούν όρθιοι την επόμενη μέρα και ζητούν από το κράτος ουσιαστική βοήθεια ώστε να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους.

Στο έγγραφο του δήμου Πύλου αναφέρεται μάλιστα πως για όσους πάνε να εργαστούν στο μάζεμα ελιών, είναι πιθανόν – όχι σίγουρο – να τους διατεθεί δωρεάν διαμονή και σίτιση!

Κακοκαιρία Daniel: Πώς θα στηριχθούν οι πληγέντες – Η ενημέρωση από τον Χρήστο Τριαντόπουλο

Ο αντιδήμαρχος, Κανάκης Ηλίας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό για το θέμα υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή με το επιχείρημα ότι παρέχεται αυτή η «βοήθεια» ώστε οι πληγέντες να μη φύγουν στο εξωτερικό, όπως άλλοι εργάτες γης που τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Το έγγραφο του δήμου φέρει και αριθμό πρωτοκόλλου

Οι αντιδράσεις είναι έντονες ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια με τουλάχιστον άκομψες προτάσεις σε ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με την οποία κατακεραυνώνει τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής.

Ρωτάμε, αν πλημμύριζαν οι περιοχές της Πυλίας και καταστρέφονταν οι αγρότες, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή θα τους πρότεινε να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή για να δουλέψουν ως εργάτες γης;

Κοινή Δήλωση Νίκου Κουτουμάνου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Θανάση Ραδιώτη, υποψήφιου Δήμαρχου Πύλου Νέστορος
Δημοτική Αρχή Πύλου – Νέστορος:

Όταν η «αλληλεγγύη» καταλήγει «δουλεμπόριο»

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος με επίσημο δημοτικό έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα) απευθυνόμενο στους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα – αλληλεγγύης στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας», ζητώντας τους να μετοικήσουν στο Δήμο της Πύλου – Νέστορος ως εργάτες γης για το μάζεμα ελιών.

Η «αλληλεγγύη» του Δήμου Πύλου – Νέστορος είναι οι πνιγμένοι της Θεσσαλίας να μετοικήσουν ως «σύγχρονοι δούλοι» στην Πύλο. Μάλλον ορισμένοι ταυτίζουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την ανάγκη τους για φθηνό εργατικό δυναμικό με την άσκηση της διοίκηση στον Δήμο της Πύλου.

Ρωτάμε, αν πλημμύριζαν οι περιοχές της Πυλίας και καταστρέφονταν οι αγρότες, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή θα τους πρότεινε να μετοικήσουν σε άλλη περιοχή για να δουλέψουν ως εργάτες γης;

Τι έχει κάνει η σημερινή, αλλά και διαχρονικά όλες οι Δημοτικές αρχές, για την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία και συνολικά για την πολιτική προστασία του Δήμου, των υποδομών και της αγροτικής παραγωγής; Διαχρονικά δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο.

Το μόνο που ενδιαφέρει όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους (παλιούς και νέους – όλοι εκλεκτοί της ΝΔ, σε κοινή συμπόρευση με ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) είναι να παρέχουν «γη και ύδωρ» στους μεγάλους επενδυτές.

Αλληλεγγύη δεν είναι να ξεριζωθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά να υλοποιηθούν εδώ και τώρα όλα τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που είναι παρατημένοι από κράτος – Δήμους – Περιφέρεια, εδώ και μέρες. Να γίνει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, αποκατάσταση των υποδομών και κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

Ευτυχώς, που και σε αυτήν την καταστροφή έλαμψε ξανά η πραγματική αλληλεγγύη, με τη συγκινητική προσφορά χιλιάδων λαού απ’ όλη την Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, απομονώνοντας απάνθρωπες λογικές όπως αυτή της δημοτικής αρχής Πύλου.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα