Δυο νέοι άνθρωποι με γνώσεις, όραμα και πολλή όρεξη έβαλαν ένα ακόμη λιθαράκι στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Ο Δημήτρης Μάμαλης και ο Γιάννης Χαραλαμπίδης ίδρυσαν την CTO Kudzu με έδρα την Ερμούπολη, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις στο κομμάτι του IoT (internet of things).

Μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ο Γιάννης Χαραλαμπίδης εξήγησε με απλά λόγια: «Η εταιρεία μας βοηθάει εταιρείες που ασχολούνται για πρώτη φορά με hardware να κάνουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Συμπτύσσουμε τον χρόνο που απαιτείται, από τα 2-3 χρόνια σε λιγότερο από έναν χρόνο».

Η Kudzu προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων, που επιτρέπουν να δημιουργήσει κανείς αποτελεσματικά, έτοιμες για παραγωγή, προσαρμοσμένες λύσεις IoT. Όπως είπε με απλά λόγια ο ίδιος, για όσους δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, «στοιβάζεις σε μια πλακέτα όλα τα περιφερειακά».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Περιγράφοντας πώς γεννήθηκε η ιδέα που οι δύο συνιδρυτές της CTO Kudzu υλοποιούν και επιχειρηματικά, ο Γιάννης Χαραλαμπίδης είπε ότι: «όποτε φτιάχναμε hardware, επαναλαμβάναμε πάντα τα ίδια. Είπαμε αντί για αυτό να τα ενσωματώσουμε σε μια πλακέτα να τα έχουμε έτοιμα».

Παρόν και μέλλον

Η εταιρεία έχει 2 χρόνια που ασχολείται με το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Έχει κάνει 8 πιλοτικά και έχει βγάλει στο πεδίο περίπου 200-300 συσκευές. Μέχρι στιγμής, αυτό έχει αποφέρει τα χρήματα που επενδύθηκαν.

Για τη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Χαραλαμπίδης, σε επίπεδο οικονομικού σχεδιασμού, «φαίνεται το πιο σωστό βήμα να συνεισφέρει όποιος ενδιαφέρεται για αυτή την τεχνολογία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News