Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα απευθύνει σήμερα στις 20:00 ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε αρχικά προγραμματίσει να μιλήσει το περασμένο Σάββατο, αλλά η ομιλία του αναβλήθηκε, καθώς μετέβη στις πληγείσες περιοχές.

Για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε: «Όσα είπε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, θα γίνουν πράξη και αυτό δεν αμφισβητείται και δεν διακινδυνεύεται. Ήδη έχει νομοθετηθεί το 50% του οικονομικού προγράμματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Σάββατο η ομιλία στην 87η ΔΕΘ

Είναι δεδομένο ότι αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο γι΄αυτό και κινηθήκαμε άμεσα για να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την κάλυψη των αναγκών. Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός την ομιλία της στην ΔΕΘ ως αφορμή για να παρουσιάσει ένα καλάθι, ή μια ακόμη ευκαιρία για παροχολογία, είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναλύσει τις προτεραιότητες του και να περιγράψει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις πως αυτές θα γίνουν πραγματικότητα.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες διαχρονικά της κυβέρνησης είναι η συνεχής και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών». «Εικάζω ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα αφιερώσει και σημαντικό μέρος στις αλλαγές στη δικαιοσύνη και συνολικά σε ζητήματα δικαιοσύνης» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Οι αποζημιώσεις στου πληγέντες

Σε τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεις Λάρισας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε την Παρασκευή για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις ενέργειες στις πληγείσες περιοχές, αλλά και για την πορεία αποκατάστασης τους.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καταβολή αποζημιώσεων για τους πληγέντες, η οποία ξεκινά άμεσα.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση