Να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Ίλον Μασκ σε συνάντησή τους στο Turkish House που βρίσκεται κοντά στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, όπου παρευρέθηκε ο πρώτος για να συμμετάσχει στην 78η σύνοδο του ΟΗΕ.

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Μασκ με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Την είδηση μετέδωσε το Anadolu, σύμφωνα με το οποίο ο Μασκ ανέφερε στον τούρκο πρόεδρο ότι προμηθευτές από τη χώρα συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων χωρών για το επόμενο εργοστάσιό της.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό, αναφέρει το Reuters.

Ο Ερντογάν είπε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και το Starlink, το δορυφορικό διαδικτυακό εγχείρημα της SpaceX του Μασκ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Από την πλευρά του ο Μασκ είπε ότι η SpaceX επιθυμεί να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια ώστε να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία.

Ακόμη, με βάση πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν κάλεσε τον Μασκ να παρευρεθεί στο τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι ο Μασκ αποδέχθηκε την πρόταση.

Ο Μασκ πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια σήμερα Δευτέρα.

Ο Μασκ ανέβασε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Tesla εξέφρασε τον Αύγουστο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ινδία που θα παράγει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή