Η παραγωγή φυσικού αερίου κατέγραψε σταθερή αύξηση τον Αύγουστο, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας.

Η Κίνα παρήγαγε 18,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον προηγούμενο μήνα, με ετήσια αύξηση 6,3%.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου καταγράφηκαν στα 10,86 εκατομμύρια τόνους φυσικού αερίου τον Αύγουστο, με ετήσια αύξηση 22,7%. Η αύξηση αυτή ήταν κατά 3,8% μεγαλύτερη από τα δεδομένα του Ιουλίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, η παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα κατέγραψε ετήσια αύξηση 5,7% στα 152,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Κίνα – Ταϊβάν: Τα νησιά Κινμέν για το σχέδιο για τη «γέφυρα της ειρήνης» προς την Κίνα

Τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο

Η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά φυσικού αερίου στον κόσμο, καταναλώνοντας 364,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου το 2022, ποσότητα μειωμένη κατά 1,2% (4,4 bcm) από το 2021 – πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες (881 bcm) και τη Ρωσία (408 bcm) .

Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να τροφοδοτεί με εγχώρια παραγωγή περισσότερες από τις μισές ανάγκες της Κίνας σε φυσικό αέριο.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές εγχώριες επενδύσεις έφθασαν σε νέο ρεκόρ των 51,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 19% σε ετήσια βάση. Η ακριβής επένδυση της Κίνας στο εγχώριο αέριο δεν είναι γνωστή.

Για έξι συνεχόμενα χρόνια, η Κίνα αύξησε την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 10 bcm. Το 2022, παρήγαγε 220,1 bcm φυσικού αερίου, σημειώνοντας αύξηση 6 % σε σχέση με το 2021, η οποία εκπλήρωσε το 59% της εγχώριας ζήτησης και συνέβαλε στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές από 45 %  σε 41%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια