Τα μέτρα στήριξης του επιχειρείν τα οποία προώθησε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης παράλληλα με τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Θεσσαλονίκη κατακτά παγκόσμιες διακρίσεις και μετρά επιτυχίες σε τομείς όπως οι επενδύσεις και ο τουρισμός, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και Εκπροσώπους Ενώσεων από τον χώρο της εστίασης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ο Αντ/δρος της ΓΣΕΒΕΕ Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης Γιάννης Φιλοκώστας, αλλά και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ και Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής Ιωάννης Δαβερώνης.

Αναπτυξιακή πορεία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης και στη θετική επίδραση για την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες από την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την άνοδο του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Ακόμη συζητήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία, μεταξύ άλλων, με απαλλαγές δημοτικών τελών και ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά και με απαλλαγές από τα μισθώματα δημοτικών ακινήτων. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη «η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας να γίνεται με όρους σεβασμού απέναντι στον ελεύθερο δημόσιο χώρο και στα δικαιώματα των πολιτών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και των εμποδιζόμενων ατόμων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις