Με τη διαδικασία για την πώληση της Κωτσόβολος να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο όμιλος Quest όχι απλά παραμένει στην «κούρσα» της διεκδίκησης της μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην εγχώρια αγορά, αλλά φαίνεται να προετοιμάζεται καταλλήλως και για την επόμενη μέρα.

Μετά από την αρχική εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος και με τον όμιλο Quest να έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση, η οποία αφορά την ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της Κωτσόβολος, πριν λίγες ημέρες και για την ακρίβεια στις 14 Σεπτεμβρίου, συστάθηκε μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Retaico Hellenic.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ύψους 25.000 ευρώ με ονομαστική αξία κάθε μετοχής 1 ευρώ θα καλυφθεί ολόκληρο από την Quest Συμμετοχών με καταβολή μετρητών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο ΓΕΜΗ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο σκοπός της Retaico Hellenic, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την «με οιονδήποτε τρόπο και μέσο (φυσικό ή ηλεκτρονικό) εν γένει εμπορία, αντιπροσώπευση, εισαγωγή, εξαγωγή παντός είδους σκευών, συσκευών (ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών κλπ), επίπλων, κατασκευών, εργαλείων, ταμειακών μηχανών, αριθμομηχανών, μηχανημάτων χειρός, ειδών καθαρισμού, ειδών ταξιδίου, καθώς και ειδών οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων εις αυτά ενδεικτικώς ειδών κουζίνας, λευκών ειδών, ειδών διακόσμησης, ειδών καθαρισμού κλπ.»

Η «μάχη» του Κωτσόβολου: Ποιοι έκαναν πίσω, ποιοι συνεχίζουν…

Επιπλέον, οι σκοποί της εταιρείας είναι: «η εκμετάλλευση και η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας», «η παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης αποθήκευσης, διανομής και διακίνησης πάσης φύσεως ειδών, προϊόντων και αγαθών (συμπεριλαμβανομένων και εμπορευμάτων τρίτων) και η παροχή λογιστικής και συναφούς διαχειριστικής υποστηρίξεως προς τρίτου», «η εκμετάλλευση, διαχείριση και αξιοποίηση υπερκαταστημάτων, πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων και αποθηκευτικών εν γένει εγκαταστάσεων για λογαριασμό της ή για λογαριασμό άλλων ή κατά συμμετοχή», καθώς και «οι επενδύσεις γενικώς με κάθε νόμιμο τρόπο και ιδιαίτερα με αγορές εταιρειών ή χαρτοφυλακίων και με συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άλλων εταιρειών».

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) της νέας εταιρείας είναι το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Το διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος και CEO στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας είναι ο κος Απόστολος Γεωργατζής, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Quest Συμμετοχών, ενώ μέλος είναι ο κος Θεόδωρος Φέσσας, ιδρυτής, βασικός μέτοχος και πρόεδρος του ομίλου Quest.

Επίσης μέλη Δ.Σ. της Retaico Hellenic είναι και η κα Ευτυχία Κουτσουρέλη, αντιπρόεδρος της Quest, όπως και ο κος Μάρκος Μπιτσάκος αναπληρωτής CEO της Quest.

Το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας συμπληρώνεται από τον κο Βασίλειο Γιαννόπουλο, επίσης μέλος Δ.Σ.

Οι «αντίπαλοι»

Όπως ανέφερε ο Απόστολος Γεωργαντζής κατά το conference call με τους αναλυτές μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για 1ο εξάμηνο του 2023, ενδεχόμενη απόκτηση της Κωτσόβολος θα λειτουργούσε συμπληρωματικά, δίνοντας στην Quest ισχυρότερη παρουσία στη λιανική.

Αυτήν την περίοδο η Quest αποτιμά την Κωτσόβολος. «Εκτιμούμε ότι μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα όσον αφορά την αποτίμηση της Κωτσόβολος. Αν έχουμε κάποια νέα θα είναι προς το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε ο CEO της Quest.

Με ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα των υπηρεσιών τεχνολογίας μέσω της Infoquest Technologies αλλά και στον τομέα των μεταφορικών υπηρεσιών με την ACS καθώς και των καταναλωτικών αγαθών όπως είναι τα προϊόντα της Apple, της οποίας αποτελεί τον διανομέα στην Ελλάδα, η Quest, όπως και οι υπόλοιποι διεκδικητές της Κωτσόβολος, θα υποβάλλουν (εάν υποβάλλουν) δεσμευτική προσφορά όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων της αλυσίδας.

Αύξηση πωλήσεων για την Κωτσόβολος

Για τις πρώτες 17 εβδομάδες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (1η Μαΐου 2023 – 30 Απριλίου 2024) οι πωλήσεις της Κωτσόβολος κατέγραψαν αύξηση 3%, σύμφωνα τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο μητρικός όμιλος Currys.

Σημειώνεται ότι η Κωτσόβολος, για την οποία η ΔΕΗ φέρεται να διατηρεί επίσης ενδιαφέρον, αποτελεί για μια ακόμη φορά τη μοναδική εταιρεία της Currys με άνοδο πωλήσεων, καθώς συνεχίζεται η καθοδική πορεία για τον βρετανικό όμιλο σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις