Ανοιξιάτικο κύμα καύσωνα πλήττει πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του Σίδνεϊ, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν πως η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει έως και 16 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου.

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για «πολύ ασυνήθιστη ζέστη για τον μήνα Σεπτέμβριο» που θα επικρατήσει μέχρι την Τετάρτη σε Νότια Αυστραλία, Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία.

Tα ανυπόφορα καλοκαίρια της Αθήνας

Χθες Κυριακή, περίπου 40 δρομείς που συμμετείχαν στον μαραθώνιο του Σίδνεϊ παρουσίασαν συμπτώματα θερμοπληξίας και 26 εξ αυτών χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Ο υδράργυρος στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ αναμένεται να σκαρφαλώσει σήμερα στους 36 βαθμούς Κελσίου, προτού υποχωρήσει στους 22 βαθμούς την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Υψηλός είναι κατά συνέπεια ο κίνδυνος πυρκαγιάς και οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους. Περισσότερες από 50 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση στη Νέα Νότια Ουαλία, αλλά όλες έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Κατά τη φετινή θερινή περίοδο του νότιου ημισφαιρίου, η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας έχει προβλέψει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα (σ.σ. κυκλώνες, ξηρασία), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα νέφος καπνού είχε καλύψει περιοχές του Σίδνεϊ, καθώς δυνάμεις της πυροσβεστικής προχωρούσαν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με τη μέθοδο της ελεγχόμενης καύσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green