Επιστολή στον υπουργό Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκη για χορήγηση ανώτατου επιδόματος θέρμανσης για το σύνολο της Θεσσαλίας, έστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίας και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ «η θεομηνία που έπληξε την κοινωνία της Θεσσαλίας αδιαμφισβήτητα έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές τόσο για τους κατοίκους όσο και την οικονομία της Περιφέρειας. Μια σημαντική παράμετρος αφορά το ενεργειακό κόστος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που συνδέεται και με το επίδομα θέρμανσης».

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία

Έτσι, συνεχίζει, με δεδομένο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας βρίσκονται ήδη στον σχεδιασμό για την νέα περίοδο θεωρούμε απαραίτητο τη γενίκευση του ανώτατου επιδόματος θέρμανσης για την Θεσσαλία.

«Πιο συγκεκριμένα και εφόσον, κατά τα φαινόμενα, ισχύσει ο ίδιος τρόπος υπολογισμού του άρθρου 3 της ΥΑ Α.1156/2022, ζητούμε να υπαχθεί ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας στον ανώτατο προβλεπόμενο συντελεστή 1,62. Το μέτρο αυτό θα αποτελέσει απαραίτητο βοήθημα για τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ορθοποδήσουν συντομότερα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε τις ενέργειές σας στην κατεύθυνση υλοποίησης της πρότασής μας», καταλήγει η ΕΣΕΕ.

Το επίδομα θέρμανσης

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει φέτος τη βεντάλια των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης δίνοντας έμφαση στα νοικοκυριά με παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται το εισοδηματικό όριο για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης να αυξηθεί λόγω παιδιών στα 5.000 ευρώ από 3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι το εισοδηματικό όριο για ένα ζευγάρι με ένα παιδί αυξάνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ ενώ για ένα νοικοκυριό με δυο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία