Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Από τις απειλές στις συναντήσεις

Δύο εβδομάδες μετά την συνάντησή τους στην Άγκυρα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν στη Νέα Υόρκη για την αυριανή (20/9) κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θετικό κλίμα μέχρι… νεωτέρας

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, έγινε η αρχή για την επανεκκίνηση του πολιτικού διαλόγου και την προώθηση της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. ενώ είχαν συζητήσει και το επικείμενο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Οδικός χάρτης σε τρία επίπεδα

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Γεραπετρίτης είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για το κλίμα συνεργασίας «που μόλις μέσα σε λίγους μήνες από την ορκωμοσία των δύο κυβερνήσεων, έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε», όπως σημείωσε, προσθέτοντας πως βασίζεται στην «αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό, που κρατά ανοικτό έναν απευθείας δίαυλο επικοινωνίας, που επιτρέπει την αποκλιμάκωση κρίσεων και τη θέση γερών βάσεων για τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα μεταξύ μας».

Ο κ. Γεραπετρίτης είχε παρουσιάσει, μάλιστα, τον οδικό χάρτη των δύο υπουργείων, που περιλαμβάνει τρία επίπεδα:

«Πρώτον, το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, ο οποίος θα εκκινήσει με ευθύνη, από ελληνικής πλευράς, της υφυπουργού Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, στις 16 Οκτωβρίου.

»Δεύτερον, το επίπεδο της εφαρμογής και ενίσχυσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα εκκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

»Τρίτον, το επίπεδο των συνομιλιών για την προώθηση της θετικής ατζέντας, υπό τον υφυπουργό, Κώστα Φραγκογιάννη, σε συνεργασία που θα αφορά τομείς, όπως ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η γεωργία, το εμπόριο, η ναυτιλία, η κλιματική κρίση».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα