Αποδίδεται αύριο Πέμπτη 21/9 στις 06:00 στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα έως 44 τόνους η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θεσσαλίας όπου πλημμύρισε λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου μεταξύ Α/Κ Συκουρίου και Α/Κ Γυρτώνης, που ανοίγει έχοντας ολοκληρώσει τους ελέγχους αρτιότητας και δομικής επάρκειας και με σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την αριστερή λωρίδα

Η κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα θα διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα στο ανωτέρω τμήμα και στις δύο κατευθύνσεις, έως την πλήρη υποχώρηση των υδάτων και τον επανέλεγχο του σώματος και των τεχνικών του αυτοκινητόδρομου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, συνιστάται στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια όλων των οδηγών, να τηρούν απόσταση 100 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα, ενώ για όλους τους οδηγούς ζητείται να τηρούν το όριο ταχύτητας των 80χλμ και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού που πλημμύρησε είχε δοθεί στην κυκλοφορία για τα ΙΧ από την περασμένη Παρασκευή.

Τέλος τα δωρεάν διόδια

Μετά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ σταματά και η δωρεάν διέλευση των οχημάτων από σταθμούς των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στην Εγνατία οδό, στην Ιονία οδό, και στον αυτοκινητόδρομο Ε65

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

«Σε κυκλοφορία δίνεται από αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 6:00 π.μ. η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Ύστερα από σχετική Τεχνική Έκθεση Αξιολόγησης, αλλά και απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, η λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου θα συνεχίσει να διεξάγεται αποκλειστικά από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 44 τόνων μεικτό φορτίο.

Σημειώνεται ότι από αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και από τις 6:00 π.μ. αίρεται η εντολή παύσης είσπραξης διοδίων για όλα τα οχήματα, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στην Εγνατία οδό μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και κατά μήκος της Ιονίας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως), καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου)».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα