Θετικά είδαν οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb).

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, αναφέρει ότι «η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αναγνωριστεί de facto από τους ταξιδιώτες ως τουριστικό προϊόν και πρωταγωνιστεί στον τομέα της φιλοξενίας της χώρας μας με αύξηση περισσότερο από 30% κάθε χρόνο. Συμμετέχει με 3,4 δισ. στο ΑΕΠ και συνεισφέρει (μόνο το 2022) με 600 εκατομμύρια στα κρατικά έσοδα, ενώ μέσω αυτής εκατομμύρια επισκεπτών έρχονται στη χώρα μας. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται και παραδέχονται ότι δεν είναι περαστική αλλά ήρθε για να μείνει».

Airbnb: Οι αλλαγές που έρχονται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

«Η φιλοσοφία live like local δεν είναι απλά ένα ακόμα slogan αλλά βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στους επισκέπτες μας και διασφαλίζει ένα θετικό αποτέλεσμα για τους ταξιδιώτες, τους ιδιοκτήτες κατοικιών και τις τοπικές οικονομίες», τονίζει.

Οι ανακοινώσεις για Airbnb

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αλλά και τις εξειδικεύσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι « ανοίγουν μια νέα εποχή για την αγορά μας. Αποτελούν την de jure αναγνώριση των εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού τουρισμού και της επαγγελματικής φιλοξενίας.

Πλέον οι εταιρείες διαχείρισης εξισώνονται σε υποχρεώσεις με τα υπόλοιπα μέρη της φιλοξενίας. Επιπλέον η υπογραφή του ανανεωμένου μνημονίου μεταξύ ΑΑΔΕ και των OTAs εξασφαλίζει επαυξημένη διαφάνεια στον τομέα μας και ομαλή λειτουργία στις δραστηριότητες μας.

Είμαστε χαρούμενοι για την υιοθέτηση των θέσεων μας με τη δημιουργία ειδικού ΚΑΔ για τον κλάδο μας. Είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην επιτυχημένη συνεργασία μας με τις φορολογικές αρχές ενώ μέσω του φόρου διαμονής θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και της πράσινης ανάπτυξης.

Ο χρόνος και μόνο αυτός θα δείξει εάν η επιβολή του ΦΠΑ θα αποδώσει περισσότερα και θα συνεισφέρει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη για τις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο με την κεντρική κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία, τις επιμέρους υπηρεσίες, και τις τοπικές αρχές για την ακόμη πιο επαγγελματική προσφορά φιλοξενίας στους επισκέπτες της χώρας μας και τους εσωτερικούς ταξιδιώτες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα