Η ψηφιακή εκπαίδευση COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program, ξεκινά για δεύτερη συνεχή χρονιά, με νέο κύκλο μαθημάτων,  στοχεύοντας να εξοπλίσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους εργαζομένους τους, αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω σε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξή τους.

Φέρει την ισχυρή υπογραφή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ σε συνεργασία με την COSMOTE, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Τα ίδια τα στοιχεία, άλλωστε, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της ψηφιακής μετάβασης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2021 ήταν τρίτη από το τέλος μεταξύ των χωρών της ΕΕ στη χρήση υπηρεσιών Cloud Computing από επιχειρήσεις, με ποσοστό 22%, έναντι μέσου όρου ΕΕ 44%.

Ακόμη, μεταξύ των 28 χωρών – μελών, οι ελληνικές επιχειρήσεις εμφανίζονται στην 19η θέση όσον αφορά τη χρήση τεχνολογίας ΑΙ, με ποσοστό 4% έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου 8%.

Επιπλέον, σε έρευνα για την Ψηφιακή Ετοιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2022 από το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE, το 50% των ΜμΕ δδήλωσε ότι οι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά μόνο το 30% παρακολουθούσαν σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ η έλλειψη πόρων ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια στην αξιοποίησή τους από τις ΜμΕ.

Θεματικές ενότητες

Μετά την επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος κύκλος, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και περιοχές σε όλη την Ελλάδα, φέτος το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επανέρχεται με νέα μαθήματα και δομή.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά online. Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες, συνολικής διάρκειας 109 ωρών διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Usability Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing CRM, Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης.

Έναρξη προγράμματος και εγγραφές

Η πρώτη ενότητα του προγράμματος ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024 με την τελευταία θεματική ενότητα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τώρα την εγγραφή τους εδώ, καθώς και να μάθουν περισσότερα για τα μαθήματα του Προγράμματος εδώ.

Η ανταπόκριση του πρώτου κύκλου

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, η COSMOTE παραμένει ο κατεξοχήν εξειδικευμένος συνεργάτης στο πλευρό των ΜμΕ απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης, καθοδήγησης και εξεύρεσης καινοτόμων λύσεων, για την ισότιμη συμμετοχή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας.

Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο καταγράφτηκε από την πρώτη χρονιά υλοποίησης το προγράμματος.

Συνολικά, πέρσι, χορηγήθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του πρώτου κύκλου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους χώρους του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των κλάδων κατασκευών και υγείας.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing, CRM ChanneL Management Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας, «Η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program επιβεβαίωσε την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν εξειδίκευση στις ψηφιακές δεξιότητες. Παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους, επανερχόμαστε με νέο κύκλο μαθημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ψηφιακή κατάρτιση ακόμη περισσότερων επαγγελματιών της χώρας μας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Από το 2017 έως και σήμερα, μέσα από την πρωτοβουλία GROW YOUR BUSINESS, έχουμε βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας “πράσινης”, βιώσιμης ανάπτυξης. Και συνεχίζουμε. Γιατί στην COSMOTE, πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας».

Από την πλευρά του ο καθηγητής του ΟΠΑ και Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ELTRUN, κ. Γιάννης Μούρτος, υπογράμμισε: «Ο πρώτος κύκλος του COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες του προγράμματος, μέσα από τις 100 ώρες που παρακολούθησαν έμαθαν πρακτικά εργαλεία τα οποία τους βοηθούν στην επόμενη ημέρα της επιχείρησης τους. Ως  Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE».

Μακρόχρονη επιτυχία της πρωτοβουλίας COSMOTE GROW YOUR BUSINESS (2017-σήμερα)

Το πρόγραμμα COSMOTE GROW YOUR BUSINESS μέσω του οποίου δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες έχουν εκπαιδευτεί, καλλιεργώντας καινούργιες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών εντάσσεται στις δράσεις ψηφιακής συμπερίληψης που υλοποιεί η COSMOTE.

Από το 2017 που ξεκίνησε, η πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS έχει γίνει πολύ δηµοφιλής εντός της επιχειρηµατικής κοινότητας, προσελκύοντας χιλιάδες συµµετέχοντες
διαφόρων επιχειρηµατικών κλάδων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λαµβάνουν µέρος σε ηµερίδες και εργαστήρια.

Μέχρι το 2020 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε 19 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Καλαμάτα, Λάρισα, Λαμία, Μυτιλήνη, Βόλο, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Καβάλα, Σέρρες), ενώ μέχρι ρι το 2022, όταν για πρώτη φορά υλοποιήθηκε το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program, πάνω από 75.000 επιχειρήσεις και εργαζόµενοι είχαν ήδη ωφεληθεί, αναπτύσσοντας καινούριες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις