Σε συζητήσεις για την πώληση της ισπανικής θυγατρικής βρίσκεται η Vodafone, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών είναι σε διαπραγματεύσεις με την Zegona Communications, διερευνώντας την πιθανότητα εξαγοράς της ισπανικής μονάδας του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το Βloomberg, οι εταιρείες δεν έχουν συμφωνήσει στους τελικούς όρους και μια συμφωνία μπορεί να μην προκύψει απαραίτητα από τις διαπραγματεύσεις.

Η Zegona υπήρξε ενεργός παίκτης στην ισπανική αγορά τηλεπικοινωνιών. Ιδρύθηκε το 2015 και διευθύνεται από το πρώην στέλεχος της Virgin Media, Eamonn O’Hare. η εταιρεία πούλησε στο παρελθόν την ισπανική εταιρεία Euskaltel στη Masmovil Ibercom SA. Η Masmovil έκτοτε συγχωνεύθηκε με την Orange SA στην ισπανική αγορά, με την έγκριση της ΕΕ να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Χρηματοδότηση

Η ισπανική εφημερίδα Expansion, επικαλούμενη πηγές κοντά στο θέμα ανέφερε ότι η Zegona αναζητούσε χρηματοδότηση για να καταθέσει προσφορά για το σύνολο ή το 50% της Vodafone Ισπανίας. Η προσφορά θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ (5 δισεκατομμύρια δολάρια), είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της Vodafone Margherita Della Valle είχε θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αναθεώρησης της ισπανικής μονάδας. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο δήλωσε ότι ήταν ανοιχτή σε «διαρθρωτικές αλλαγές», υποδεικνύοντας ότι η πώληση ήταν μια επιλογή για μια επιχείρηση που έχει αντιταχθεί στον έντονο ανταγωνισμό τιμών τα τελευταία χρόνια.

Η Vodafone είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ισπανία μαζί με την Telefonica και την τοπική μονάδα της Orange της Γαλλίας. Η τελευταία βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με τη MasMovil, την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ