Τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ουκρανία συζήτησε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συναντήσεις που είχε με κορυφαίους Αμερικανούς επιχειρηματίες και χρηματοδότες κατά τη διάρκεια επίσκεψης αυτή την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Μάικλ Μπλούμπεργκ, Λάρι Φινκ και Μπιλ Άκμαν, δήλωσαν έτοιμοι να κάνουν μεγάλες επενδύσεις για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία.

ΟΗΕ: Για «γενοκτονία» κατηγόρησε την Ρωσία ο Ζελένσκι – Καταγγέλλει εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία

«Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες και χρηματοδότες επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας αμέσως μετά το τέλος του πολέμου και τη λήψη εγγυήσεων ασφαλείας», ανάρτησε στο Telegram μαζί με φωτογραφίες από τη συνάντηση.

«Εργαζόμαστε για τη νίκη και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Επενδυτικά σχέδια

Όπως γράφει η odessa-journal.com η συνάντηση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στον κόσμο, της JP Morgan. Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται τα ταμεία των οποίων οι ηγέτες συμμετείχαν στην εκδήλωση ξεπερνά τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μάικλ Μπλούμεργκ, ο ιδρυτής του Bloomberg LP, ο Μπιλ Άκμαν, πρόεδρος του Pershing Square Capital Fund, ο Μπέρι Στέρνλιχτ, πρόεδρος του Starwood Capital Fund, ο Κεν Γκρίφιν, ιδρυτής της Citadel LLC, ο Τζόναθαν Γκρέι, πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Blackstone, ο Φίλιπ Χίλντεμπραντ, αναπληρωτής πρόεδρος της BlackRock, ο Έρικ Σμιντ, πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Schmidt Futures, ο Ρόμπερτ Κραφτ πρόεδρος του Ομίλου Kraft, και άλλοι.

Τα μέρη συζήτησαν τις προοπτικές συμμετοχής των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Υπήρξε επίσης μια ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του Λάρι Φινκ , του προέδρου της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της BlackRock.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή