Με την Επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Jutta Urpilainen, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες βίωσε με πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές η χώρα μας, καθώς και το μεταναστευτικό, με έμφαση στην εξωτερική του διάσταση και στις χώρες της Αφρικής.

Η κλιματική αλλαγή

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, τόσο ως προς την ευελιξία σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και ως προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (rescEU).

Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες της στρατηγικής «Global Gateway» που έχει ως στόχο την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα, καθώς και οι πρωτοβουλίες «Team Europe».

Αλληλεγγύη

Όπως ανέφερε με ανάρτησή της η κ. Urpilainen: «Στη συνάντησή μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασα τη βαθύτατη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Πρέπει να προωθήσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για να σταματήσουμε την κλιματική κρίση. Η ΕΕ συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να κινητοποιήσει υποστήριξη για τον μετριασμό των συνεπειών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.