Αύξηση εσόδων και κερδών στο εξάμηνο του 2023 παρουσίασε η Alpha Αστικά Ακίνητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τo α΄ εξάμηνο 2023, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alpha Αστικά Ακίνητα ανήλθε σε €9,4 εκατ. έναντι €7,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε €1,7 εκατ., έναντι κερδών ύψους €1,1 εκατ. το 2022.

Υπενθυμίζετα ότι την 06.02.2023 η εταιρεία εθεσε σε λειτουργία πρόγραμμα εθελούσιας εξόδουστα πλαίσια μετασχηματισμού της που αποσκοπεί στη συνεχή εξέλιξη του επιχειρησιακού και λειτουργικού της μοντέλου, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της στα πλαίσια του ήδη γνωστοποιημένου μετασχηματισμού της, σε εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων τρίτων υπό την έννοια της επικέντρωσης της δραστηριότητάς της σε μια εκ των υφισταμένων δραστηριοτήτων της.
Η επίδραση του συγκεκριμένου γεγονότος εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τα μελλοντικά αποτελέσματα της Εταιρείας κατά ποσό Ευρώ 1,6 εκατ.
Την ίδια στιγμή, την 06.02.2023, ο ελέγχοντας μέτοχος της Εταιρείας «Alpha Services and Holdings», μέσω της 100% θυγατρικής της Alpha Group Investments Limited, εισήλθε σε δεσμευτική συμφωνία με την κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand Α.Ε. και την Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. για τη δημιουργία μετοχικής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων (η “ εταιρεία Skyline ”).
Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει μεταξύ αλλων ότι η AΑΑ  θα υπογράψει σύμβαση διαχείρισης ακινήτων, αρχικής διάρκειας 7 ετών, με την εταιρεία Skyline και θα ενεργεί ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης των ακινήτων του χαρτοφυλακίου αυτού παρέχοντας υπηρεσίες εκμετάλλευσης, μεσιτείας καθώς και τεχνικής υποστήριξης.

Who is who

Η Alpha Αστικά Ακίνητα, Εταιρία του Ομίλου Alpha Bank, ιδρύθηκε το 1942. Κύριο αντικείμενό της είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων ιδιοκτησίας της και τρίτων πελατών, η εκπόνηση εκτιμήσεων, η παροχή τεχνικών συμβουλών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών αξιοποιήσεως ακινήτων (εταιριών, ιδιωτών, οργανισμών, ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ).

H ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ είναι Eταιρία εισηγμένη  στο Χ.Α.Α από τον Ιούνιο του 1999.

 Με το εξειδικευμένο Προσωπικό της και την μακρόχρονη εμπειρία της στις κτηματικές συναλλαγές, η Εταιρία είναι σε θέση να προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που απαιτούνται με συνέπεια και αξιοπιστία.

Η Alpha Αστικά Ακίνητα έχει ιδρύσει θυγατρικές σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης όπου έχει παρουσία ο ‘Ομιλος της ALPHA BANK, με αντικείμενο την εκμετάλλευση ιδιόκτητων ακινήτων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στις κατά τόπους θυγατρικές της Τραπέζης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις