Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή  η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της Optima Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το αρχικό εύρος τιμών κυμαινόταν μεταξύ 6,4 ευρώ και 7,2 ευρώ. Συνολικά θα διατεθούν 21.000.000 νέες μετοχές που αποτελούν το 28,5% του συνόλου των μετοχών της.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος αύριο, επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί η τιμή διάθεσης και η κατανομή των νέων μετοχών στο Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τη Δεύτερα θα γίνει η αποδέσμευση των κεφαλαίων των επενδυτών και η καταβολή του αντιτίμου των μετοχών από τους ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές, και θα παραδοθούν οι τίτλοι στους μετόχους μέσω καταχώρισης στους λογαριασμούς αξιογράφων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου οι μετοχές της Optima Bank θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ.

Παράλληλη διάθεση

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι κατανεμήθηκαν σε δικαιούχους της Παράλληλης Διάθεσης, σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, συνολικά 500.027 νέες μετοχές της Optima Bank.

Δικαιούχοι της Παράλληλης Διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων είναι:

(i) τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας,

(ii) τα ανώτατα στελέχη διοίκησης της Τράπεζας (μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής), το προσωπικό της Τράπεζας, το προσωπικό των θυγατρικών της και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων αυτών (από κοινού το «Προσωπικό») καθώς και

(iii) λιγότεροι από 100 συνεργάτες της Τράπεζας, δηλαδή πελάτες και προμηθευτές και γενικά πρόσωπα με τα οποία η Τράπεζα ή/και οι θυγατρικές της διατηρούν σημαντική κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας συμβατική σχέση (οι «Συνεργάτες»).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΣΕΕ: Πόσο πιο ακριβά πληρώνουν τα δάνεια οι ελληνικές επιχειρήσεις [γραφήματα]
Επιχειρήσεις |

Ασφυξία στις επιχειρήσεις από τις υψηλές προμήθειες - Η ανάλυση ΕΣΕΕ [γραφήματα]

H κατανομή της χρηματοδότησης σε μια οικονομία είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς μπορεί, σε αρκετές περιπτώσεις, να αλλάξει δραματικά τον ανταγωνισμό, επισημαίνεται σε ανάλυση της ΕΣΕΕ