Η κατασκευάστρια εταιρεία των γνωστών υποδημάτων «Dr. Martens Plc» ανοίγει το 100ο κατάστημά της στην Ευρώπη στην Oxford Street του Λονδίνου, ποντάροντας στον εμπορικό δρόμο που έχασε έχασε τη δημοτικότητά του τα τελευταία χρόνια.

Το κατάστημα θα ανοίξει στις 10 Νοεμβρίου, και η βρετανική εταιρεία -πού έχει περισσότερα από 200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο συν σχεδόν 120 franchise- αναφέρει ότι η Oxford Street είναι μια προνομιακή τοποθεσία και μια ανανεωμένη περιοχή που προσελκύει τώρα ολοένα και περισσότερους αγοραστές.

Τα εγκαίνια αναμένεται να δώσουν ώθηση στον εμπορικό δρόμο, ο οποίος «μάχεται» να ανακτήσει τους καταναλωτές μετά την πανδημία. Ακίνητα υψηλού προφίλ, όπως τα ανενεργά πολυκαταστήματα Debenhams και House of Fraser παραμένουν κλειστά.

Birkenstock: Ενδιαφέρον από κορυφαίους επενδυτές για την IPO

Τα προβλήματα και ο στόχος

Στο μεταξύ, η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων Ikea προανήγγειλε καθυστέρηση στο άνοιγμα του νέου καταστήματος στο Oxford Circus μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Από την πλευρά της η «Dr. Martens Plc» είχε μια δύσκολη χρονιά, με τη διαταραχή στα logistics στις ΗΠΑ που έκανε τον λιανοπωλητή να μειώσει τις προβλέψεις του για έσοδα. Η μετοχή έχει υποχωρήσει 27% φέτος, ενώ τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να μειωθούν κατά 1 ή 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Ωστόσο, η εταιρεία που είναι γνωστή για τα μποτάκια με τις χαρακτηριστικές χοντρές σόλες έφτασε τα ετήσια έσοδα του 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) για πρώτη φορά τον Ιούνιο και ο επόμενος στόχος είναι οι 2 δισεκατομμύρια λίρες στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή