Στο φως της δημοσιότητας έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, την φωτογραφία και το όνομα του ενός εκ των τρομοκρατών που διενήργησαν την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε τελικά το ΡΚΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Hurriyet, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την απόπειρα επίθεσης στην Άγκυρα ήταν το μέλος του PKK/KCK, Hasan Oğuz, με την κωδική ονομασία Kanivar Erdal. Σημειώνεται ότι κατά την επίθεση σκοτώθηκαν και οι δύο δράστες.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Αγκυρα

Τι αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «Ως αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάλυσης DNA, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρομοκράτες ήταν ο Hasan Oguz, με την κωδική ονομασία «Kanivar Erdal».

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του άλλου τρομοκράτη συνεχίζονται. Η έρευνα που ξεκίνησε από τις μονάδες ασφαλείας μας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης.»

Το υπουργείο εσωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα και το πρόσωπο ενός εκ των δραστών της επίθεσης στην Άγκυρα

Hasan Oğuz – Ο ένας εκ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης

Νέες έρευνες από το υπουργείο εσωτερικών

Μετά την επίθεση, το υπουργείο Εσωτερικών διενήργησε επιχειρήσεις σε διάφορες επαρχίες που είχε πληροφορίες ότι υπήρχαν θύλακες της τρομοκρατικής οργάνωσης BTO.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στο Bitlis:

  • 70 τουφέκια πεζικού ΑΚ-47
  • 14.012 πυρομαχικά διαφόρων ειδών

Στις έρευνες που ακολούθησαν στην πόλη Van βρέθηκαν

  • 3 τυφέκια πεζικού
  • Μεγάλος αριθμός πυρομαχικών διαφόρων ειδών

Τέλος, στις έρευνες που έγιναν στο Diyarbakir και στο Hakkari βρέθηκαν

  • 2 τυφέκια πεζικού
  • 4 χειροβομβίδες
  • 1 αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

Εξουδετερώθηκαν είκοσι στόχοι

Μετά από την ανάληψη της ευθύνης της τρομοκρατικής επίθεσης από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) τουρκικά αεροπορικά πλήγματα εξουδετέρωσαν το βράδυ της Κυριακής Κούρδους ενόπλους, ενώ κατέστρεψαν τις αποθήκες και τα καταφύγια τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν επίθεση μπροστά από την είσοδο της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Ένας από τους επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και ο άλλος σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.  «Συνολικά καταστράφηκαν 20 στόχοι, που περιελάμβαναν σπηλιές, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιούνταν από την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση».

Πηγή In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα