Πολύ αυξημένη πληρότητα αλλά και εξαιρετικά υψηλές τιμές καταγράφουν τα καταλύματα στο Παρίσι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το χρόνου το καλοκαίρι. Αν και υπολείπονται περίπου δέκα μήνες για την έναρξη των Αγώνων, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και πολλοί σπεύδουν να κάνουν την κράτησή τους από τώρα.

Η αυξημένη ζήτηση καταγράφεται ήδη στις τιμές των ξενοδοχείων, οι οποίες έχουν ήδη υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με τις συνηθισμένες καλοκαιρινές τιμές. Και όσο οι μήνες περνούν θα γίνονται ολοένα και ακριβότερες.

Όπως γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία της Google, οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να πληρώσουν περίπου 685 δολάρια τη βραδιά για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων, σε σύγκριση με περίπου 178 δολάρια για μια τυπική διαμονή του Ιουλίου. Οι τιμές για ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων αγγίζουν τα 953 δολάρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από 266 δολάρια.

Παρίσι 2024: «Πράσινοι» Ολυμπιακοί Αγώνες ή… «πράσινα άλογα»;

Η πόλη αναμένει περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, 3,3 εκατομμύρια από τους οποίους ταξιδεύουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού ή διεθνώς και θα χρειαστούν καταλύματα. Για αυτές τις αφίξεις, υπάρχουν περίπου 280.000 δωμάτια διαθέσιμα την ημέρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού του Παρισιού.

Πολυτέλεια…

Στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων οι αυξήσεις είναι σχετικά μικρότερες: διαμορφώνονται σε περίπου 1.607 τη βραδιά, σε σύγκριση με 625 δολάρια για μια τυπική διαμονή Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι για ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων στο πεντάστερο Demeure Montaigne έξω από την κομψή λεωφόρο Montaigne θα πληρώσετε τα ίδια χρήματα με ένα πιο λιτό δωμάτιο 16 τετραγωνικών μέτρων στο Hotel Mogador by the Galeries Lafayette, με γοητευτικά εμφανή ξύλινα δοκάρια αλλά λιγότερες ανέσεις.

Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο της Expedia Group Inc., οι  «πιο προσιτές» επιλογές που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κυμαίνονται μεταξύ 500 και 600 δολαρίων: «Συνιστούμε στους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν νωρίς να εξασφαλίσουν τα ξενοδοχεία τους προτού περιοριστεί η διαθεσιμότητα», είπε.

Τεράστια πληρότητα

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και τα δωμάτια γεμίζουν με ταχύτατους ρυθμούς: σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ερευνών MKG  ήδη, δέκα μήνες πριν από τους αγώνες, έχει γίνει κράτηση στο 45% των δωματίων στο Παρίσι. Συνήθως μόνο το 3% των δωματίων κρατείται έναν χρόνο νωρίτερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MKG, ανέφερε στο Bloomberg ότι ορισμένα ξενοδοχεία μπορεί επίσης να αφήνουν ορισμένα από τα δωμάτιά τους εκτός λίστας, με την ελπίδα να τα διαθέσουν σε υψηλότερη τιμή.

Η αυξημένη ζήτηση συμπαρασύρει και τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως η Airbnb και η Vrbo. Η μέση ημερήσια τιμή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι 536 δολάρια, σχεδόν τριπλάσια από την τιμή των 195 δολ., για την ίδια περίοδο το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης AirDNA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση