Επίσκεψη εργασίας τη Σεούλ, μεταξύ 4-6 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Νότια Κορέα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εντός των επόμενων μηνών.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Κορεάτες επιχειρηματίες – Ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ενέργεια και μεταφορές

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη συμφωνήθηκε μεταξύ των ηγετών Ελλάδας και Νότιας Κορέας, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη και επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Κατά την παραμονή του στη Σεούλ, ο υφυπουργός θα συναντηθεί με την ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για πολυμερείς και διεθνείς οικονομικές υποθέσεις, κλιματική αλλαγή και θέματα διεθνούς ασφάλειας Oh Youngju. Επιπλέον θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας Bang Moon Kyu και τον αναπληρωτή υπουργό Kang Kyungsung καθώς επίσης με τον υπουργό Εμπορίου Dukgeun Ahn.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα συναντηθεί επίσης με κορεάτες επιχειρηματίες από τους χώρους της ναυτιλίας, της υψηλής τεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ενέργειας, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνοκορεατικές συνέργειες σε τρίτες χώρες, κυρίως στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης ενέργειας και με σκοπό την κάλυψη της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα