Μια «θερμή» χειμερινή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό αναμένει η Aegean και σπεύδει να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια από και προς Ελλάδα ενισχύοντας το πτητικό της έργο προσθέτοντας 800.000 νέες θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχο περίοδο του 2022, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο χειμερινό πρόγραμμα στην ιστορία της. «Από τα μέσα του 2022 έχουμε ευχάριστα νέα για την πορεία του τουρισμού και η τάση αυτή συνεχίζεται», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης σε εκδήλωση παρουσίασης του νέου χειμερινού προγράμματος της Aegean το οποίο περιλαμβάνει 118 προορισμούς, 22 περισσότερους από πέρυσι σε 44 χώρες και 157 δρομολόγια αυξημένα κατά 28 σε σχέση με τη χειμερινή σεζόν του 2022.

«Καταγράφεται θετική αύξηση και ζήτηση για τη χώρα μας. Η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει καλά και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσουμε με αυτόν το ρυθμό», τόνισε η αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου της AEGEAN, Πέγκυ Σταμάτη.

Aegean: Με αυξημένες επιλογές το νέο Χειμερινό Πρόγραμμα 2023/2024

Νέες προσφορές και εκπτώσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ot.gr αναφορικά με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων η κα. Σταμάτη τόνισε ότι οι τιμές είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων ωστόσο η Aegean φροντίζει με προσφορές να καθιστά ελκυστικό το αεροπορικό ταξίδι. Ήδη από σήμερα ανακοινώνεται ένα νέο πρόγραμμα προφορών και εκπτώσεων. Αυξάνουμε τις επιλογές που έχει ο επιβάτης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ επενδύουμε στην ενίσχυση κατά 15% την παρουσία μας στο κομμάτι των Βαλκανίων, ανέφερε ο Γιάννης Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Director της AEGEAN Airlines.

Παρά την ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό, οι Έλληνες συνεχίζουν να ταξιδεύουν. Για την χειμερινή περίοδο Έλληνες παραδοσιακά προτιμούν το εξωτερικό είπε η κα. Σταμάτη και πρόσθεσε ότι γενικότερα το ταξίδι αναψυχής έχει ανεβεί στις προτεραιότητες μετά την πανδημία.

Για την Aegean προτεραιότητα παραμένει η άμβλυνση της εποχικότητας και για αυτό η εταιρεία όπως είπε η κα. Σταμάτη υλοποιεί ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού για την off season περίοδο.

Αναλυτικότερα το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα Δρομολογίων 2023/24» ενισχύεται με 18 νέα δρομολόγια σε 14 χώρες (σε σχέση με το περυσινό χειμερινό πρόγραμμα) με το δίκτυο να επεκτείνεται σε προορισμούς της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής, των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης.

Από την Αθήνα στο… Ντουμπάι

Συγκεκριμένα, προστίθενται νέοι προορισμοί από την Αθήνα, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία) καθώς και για πρώτη φορά το Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.

Τουρισμός όλο το χρόνο

Παράλληλα, εξελίσσει σταδιακά την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από/προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

Το ενισχυμένο νέο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN, αποτελεί συνέχεια του πολύ δυνατού 9μήνου όπως καταγράφηκε από τα τελευταία στοιχεία επιβατικής κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, η AEGEAN το 9μηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2023 μετέφερε συνολικά περισσότερους από 11,9 εκατ. επιβάτες (με 7,1 εκατ. εξ αυτών στο δίκτυο εξωτερικού), καταγράφοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2022. Σημαντική ήταν και η δυναμική της εταιρείας στο 3ο (τρίτο) τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022 (έχοντας ήδη καταγράψει ισχυρές επιδόσεις) όπου μεταφέρθηκαν, 5,3 εκατ. επιβάτες με εξαιρετικά ισορροπημένη αύξηση, τόσο στην επιβατική κίνηση εσωτερικού κατά 17 %, όσο και στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 18%.

Συνολικά στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας καταγράφεται ενισχυμένη κατά 38%, ενώ για την ίδια περίοδο η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ξεπερνά το 45% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις