Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway Inc. Γουόρεν Μπάφετ είναι εξαιρετικά πλούσιος και διαβόητα φειδωλός.

Η λιτότητά του δεν είναι για προσωπικό όφελος. Έχει δώσει δισεκατομμύρια σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και υπέγραψε το Giving Pledge, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω από το 99% της περιουσίας του θα αφιερωθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής του ή μετά το θάνατό του.

Όπως γράφει το Benzinga, ο συνιδρυτής της Microsoft Corp. Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους στενούς φίλους του Μπάφετ, θυμάται ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Χονγκ Κονγκ: τότε το δίδυμο δισεκατομμυριούχων αποφάσισε να πάρει μεσημεριανό γεύμα στα McDonald’s.  Και προς διασκέδαση του Γκέιτς, ο Μπάφετ προσφέρθηκε να πληρώσει κι έβγαλε μια χούφτα κουπόνια.

Μάλιστα ο Γκέιτς δημοσίευσε και μια φωτογραφία του εαυτού του με τον Μπάφετ, τον οποίο χαριτολογώντας ανέφερε ως «ο μεγάλος που ξοδεύει».

Συμβουλές οικονομίας

Παρόλο που και οι δύο συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Μπάφετ εξοικονομεί χρήματα με όποιον τρόπο μπορεί.

Στο δρόμο του για το γραφείο, σταματά στο McDonald’s για πρωινό, όπου επιλέγει ένα από τα τρία αγαπημένα του γεύματα που περιλαμβάνουν λουκάνικο, αβγό, τυρί και μπέικον.

Όπως ο Μπάφετ, ο Γκέιτς λατρεύει επίσης το γρήγορο φαγητό, επιλέγοντας συχνά cheeseburgers και Diet Coke.

Οι απλές επιλογές του Μπάφετ δεν τελειώνουν με το φαγητό.

Ζει στο σπίτι που αγόρασε προς για 31.500 δολάρια το 1958. Ακόμα οδηγεί μια Cadillac του 2014 που αγόρασε με ζημιές από χαλάζι. Πριν από αυτό, οδηγούσε μια 8χρονη Cadillac. Όταν αποφασίζει ότι είναι ώρα για ένα καινούργιο αυτοκίνητο, βγάζει σε δημοπρασία το παλιό για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Μπάφετ αγκαλιάζει τη λιτότητά του με περηφάνια. «Η ζωή μου δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη», είπε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway το 2014. «Στην πραγματικότητα, θα ήταν χειρότερα αν είχα έξι ή οκτώ σπίτια. Άρα, έχω ό,τι πρέπει να έχω και δεν χρειάζομαι άλλα».

Συχνά λέει : «Μην αποταμιεύετε ό,τι απομένει αφού ξοδέψετε, αντίθετα ξοδέψτε ό,τι απομένει μετά την αποταμίευση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή