Το επενδυτικό πλάνο που περιλαμβάνει νέες εξαγορές καθώς και περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό παρουσίασε χθες η Epsilon Net.

Στη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης, Γιάννης Μίχος έστειλε τα δικά του μηνύματα για την επόμενη μέρα της Epsilon Net.

Epsilon Net: Κέρδη 11,15 εκατ. στο εξάμηνο μετά τη λογιστική αναθεώρηση

Υποστήριξε ότι έγινε ένα λογιστικό λάθος που το απέδωσε στο έντονο ρυθμιστικό περιβάλλον. Ο κ. Μίχος σημείωσε  «Κάναμε ένα λογιστικό λάθος. Αυτό δεν αλλάζει τα ταμειακά διαθέσιμα και τα ισοδύναμα της εταιρείας, δεν επηρεάζει τις λειτουργικές ταμειακές ροές, δεν απομειώνει κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν αλλάζει το λειτουργικό στάτους της εταιρείας. Η επιτυχία δεν εξαρτάται από ένα τυχαίο λογιστικό λάθος, αλλά από τα αποτελέσματα και τις προοπτικές μιας εταιρείας».

Ο όμιλος της Epsilon Net για την «θωράκισή» του από παρόμοια φαινόμενα σκοπεύει να πάρει μέτρα όπως, διορισμό νέου ορκωτού ελεγκτή και λόγω των επόμενων βημάτων της επέκτασής της στο εξωτερικό, υπάρχει πρόθεση συνεργασίας με ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή ελεγκτικά γραφεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διορίσει ένα νέο ανεξάρτητο μέλος, με υψηλή γνώση και εξειδίκευση στους τομείς της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, με έμφαση σε θέματα Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ο Όμιλος θα προχωρήσει σε αξιολόγηση, όλων των εσωτερικών διαδικασιών και της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου που εφαρμόστηκε. Στόχος είναι η συνεργασία με μια εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων που θα ξεκινήσει μια GAP analysis όλων των διαδικασιών που εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα στους τομείς των Λειτουργιών, της Λογιστικής, της Οικονομικής Διαχείρισης, της Εταιρικής Διακυβέρνησης και των αρχών ESG.

Παράλληλα, δεν θα εφαρμοστεί κανένα άλλο Πρόγραμμα Δικαιωμάτων Προαίρεσης Μετοχών (Stock Options).

Τα οικονομικά μεγέθη

Το α’ εξάμηνο του 2023 ξεκίνησε με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 45,34% στα 41,62 εκατ. ευρώ, τα προσαρμόσμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 14,165 (+31,86%) και τα καθαρά κέρδη στα 11,153 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος παραμένει τα συνολικά έσοδα να φθάσουν στα 150 εκατ. ευρώ το 2025 με την Epsilon Net να προτίθεται να προχωρήσει σε νέες εξαγορές αλλά και σε επενδύσεις, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τον κ. Μίχο, διαθέτει πάνω από 35 εκατ. ευρώ σε ταμειακά διαθέσιμα. Επιπλέον, συνεχίζεται η επέκταση στο εξωτερικό μέσω της δημιουργίας ενός κόμβου στη Ρουμανία, ο οποίος χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις