Τουλάχιστον 49 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός εξάχρονου αγοριού, άφησε πίσω της ρωσική αεροπορική επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία.

Γερμανία: Προς ρεκόρ εξαγωγών στρατιωτικού υλικού – Ποιοι είναι οι βασικότεροι αγοραστές

Από την επίθεση επλήγησαν ένα καφενείο και ένα κατάστημα στο χωριό Χρόζα, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Synehubov, προσθέτοντας ότι πολλοί πολίτες βρίσκονταν εκεί εκείνη την ώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ihor Klymenko δήλωσε ότι οι κάτοικοι του μικρού χωριού των περίπου 330 κατοίκων είχαν τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στο καφενείο που χτυπήθηκε.

«Από κάθε οικογένεια, από κάθε νοικοκυριό, υπήρχαν άνθρωποι παρόντες σε αυτό το μνημόσυνο. Πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο Klymenko στην ουκρανική τηλεόραση.

Επτά άνθρωποι νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, η οποία φαίνεται πως αποτελεί το πιο καταστροφικό ρωσικό χτύπημα σε κατοικημένη περιοχή εδώ και εβδομάδες.

Αξιωματούχοι δημοσίευσαν πλάνα από διασώστες που σκαρφάλωναν μέσα από πυρωμένα ερείπια. Ορισμένες φωτογραφίες έδειχναν πτώματα να κείτονται δίπλα σε πλάκες από σκυρόδεμα και μέταλλα, ενώ άλλες κατέγραφαν διασώστες να μεταφέρουν σκεπασμένα πτώματα.

Στοχευμένο χτύπημα

Ο Klymenko δήλωσε ότι δεν ήταν άμεσα σαφές εάν οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το χωριό ή εκτόξευσαν πύραυλο. Είπε ότι το χτύπημα ήταν σαφώς πολύ στοχευμένο και ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής με Ευρωπαίους ηγέτες στην Ισπανία, δήλωσε ότι «η ρωσική τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει». «Τώρα συζητάμε με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ιδίως για την ενίσχυση της αεράμυνάς μας, για την ενίσχυση των στρατιωτών μας, για να δώσουμε στη χώρα μας προστασία από την τρομοκρατία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει συχνά αεροπορικές επιδρομές από την έναρξη της εισβολής της τον Φεβρουάριο του 2022 και η Ουκρανία έχει εξαπολύσει αντεπίθεση στα νότια και ανατολικά, η οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, σημειώνει σταδιακά πρόοδο.

Η Μόσχα δεν σχολίασε αμέσως τα γεγονότα στη Χρόζα. Το Κρεμλίνο αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αν και πολλοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις που έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές καθώς και ενεργειακές, αμυντικές, λιμενικές και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου
Επικαιρότητα |

Βόρεια Μακεδονία: Γενικευμένες αντιδράσεις για το «Μακεδονία» της νέας προέδρου

Σε περίπτωση που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίσουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», θα χαθεί χρόνος και πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο στην προσπάθεια εξομάλυνσης των όποιων εντάσεων.