Μαζικό και δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο των πλημμυροπαθών αγροτών στον κόμβο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα που έγινε το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα πλημμυροπαθών αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες διεκδικούν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να υπάρξει πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας τόνισε: «Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων των αγροτών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία. Πέρασαν 20 μέρες και μέχρι τώρα έχουμε μόνο υποσχέσεις και τίποτα άλλο, ούτε καν προκαταβολές. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή μας 250.000 στρέμματα βρίσκονται κάτω από τα νερά και η φετινή και η επόμενη χρονιά είναι χαμένες».

Κλιματική αλλαγή: Μπορούν οι αγρότες να σώσουν το κλίμα;

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές όταν έφτασαν στη συγκέντρωση παιδιά από το χωριό Σωτήριο, το οποίο είναι ακόμα πλημμυρισμένο και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Οι υπόλοιποι πλημμυροπαθείς αγρότες καταχειροκροτούσαν, ενώ ακούγονταν οι κόρνες από τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση στο Πλατύκαμπο

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον δρόμο.

Στον κόμβο Πλατυκάμπου – Αγιάς συγκεντρώθηκαν οι πλημμυροπαθείς αγρότες.

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες τονίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη από τις πολλές κινητοποιήσεις τους.

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των πλημμυροπαθών αγροτών στον Πλατύκαμπο.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO