Με τιμή στόχο στα 48 ευρώ αρχίζει την κάλυψη της μετοχής του Μυτιληναίου η Euroxx, με τη σύσταση overweight, καθώς η μετοχή προσφέρει ελκυστικές ανοδικές δυνατότητες έως 50%.

Όπως αναφέρει η Euroxx, η Mytilineos είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός και ενεργειακός παίκτης, που λειτουργεί ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο που επιτρέπει σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τμημάτων, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Παρά το ράλι από την αρχή του έτους, η Euroxx πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή αγοράς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αξία του ομίλου και η πρόσφατη διόρθωση προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Mytilineos: Ξεκίνησε η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου της στην Αυστραλία

Συνέργειες παντού

Από την κάθετη ολοκλήρωση της εγκατάστασης μετάλλων έως την παραγωγή και παροχή ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα «άνοσο» περιβάλλον, όπως το χαρακτηρίζει η Euroxx, για τις δραστηριότητές της, επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές περιβάλλον.

Ισχυρή οικονομική θέση

Οι επενδύσεις της Mytilineos πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% είναι κεφαλαιοποίηση ανάπτυξης. Παρά το “βαρύ” σχέδιο κεφαλαίου, η Mytilineos καταφέρνει να διατηρήσει μια ισχυρή οικονομική θέση (2023 καθαρό χρέος/EBITDA 1,6x) χωρίς να διακυβεύει τις αποδόσεις στους μετόχους, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό ανάπτυξης + αποδόσεων για τους επενδυτές.

Σε τροχιά για το 1 δισ. EBITDA το 2023

Το 2022 ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά για τη Mytilineos, με αξιοσημείωτη ανάπτυξη τόσο στους τομείς ενέργειας όσο και μετάλλων. Ωστόσο, η Euroxx αναμένει το 2023 να είναι έτος ρεκόρ, με τον όμιλο να φτάνει το 1 δισ. ευρώ EBITDA, λόγω της ισχυρής απόδοσης τιμής/κόστους LME και της ζήτησης για ΑΠΕ, καθώς και του διπλασιασμού της ικανότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας, θέτοντας μια νέα βάση κερδοφορία του Ομίλου στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις