Με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού να εξελίσσεται σε… πραγματική μάστιγα για την οικονομία, οι επιχειρήσεις επιδίδονται σε έναν σκληρό αγώνα για να προσελκύσουν νέους αλλά και να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους.

Η έλλειψη προσωπικού λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις

Ο «πόλεμος ταλέντων», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και  κάποιες εταιρείες δεν διστάζουν να προσφέρουν γη και ύδωρ στα στελέχη που θεωρούν πως αξίζει να κρατήσουν… στο ρόστερ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλη εταιρεία από τον ευρύτερο χώρο των κατασκευών, έχει συστήσει ειδική ομάδα που εφόσον παραστεί ανάγκη αναλαμβάνει να κρατήσει στελέχη που εκφράζουν την επιθυμία να αποχωρήσουν.

Μέσα από διεξοδική συζήτηση με τον εργαζόμενο, όπου αναλύονται οι λόγοι που αποφάσισε να αλλάξει… ομάδα, η ειδική ομάδα είναι εξουσιοδοτημένη να κάνει αντιπρόταση και να προσφέρει καλύτερους όρους εργασίας.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε στελέχη που αποδεδειγμένα έχουν ικανότητες και μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη της εταιρείας με το ταλέντο τους», σημειώνουν άνθρωποι με γνώση της υπόθεσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, λέγοντας με νόημα πως «η εταιρεία κρατά τα στελέχη που θεωρεί πως χρειάζεται».

Σύμφωνα με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup, η πρόκληση εντοπισμού εξειδικευμένων ταλέντων επιμένει και το 2023 καθώς 8 στους 10 εργοδότες (77%) δυσκολεύονται να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα

Αγγελίες για προσλήψεις

Ενδεικτικό της… έλλειψης που υπάρχει σε εξειδικευμένο προσωπικό, είναι οι αγγελίες που βάζουν πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες στο διαδίκτυο. Ακόμη και αυτές που τα προηγούμενα χρόνια, τους χτυπούσαν κατά χιλιάδες την πόρτα για μια… θέση ή ακόμη κάποιοι έβαζαν και… πολιτικό μέσο για να προσληφθούν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Σκλαβενίτη, ο οποίος αναζητά οδηγούς και εργάτες για τα κέντρα διανομής μεταξύ άλλων σε Ελευσίνα, Οινόφυτα και Σπάτα. Διαδικτυακές αγγελίες στο Linkedin έχουν αναρτήσει η AXIA Ventures αλλά και η more.com, η νέα εταιρεία του Χάρη Καρώνη της Viva.

Η «άμυνα» των εταιρειών

Καθώς η δεξαμενή ταλέντων μικραίνει, οι Έλληνες εργοδότες εμφανίζονται πρόθυμοι να προσλάβουν υποψηφίους διαφορετικών κατηγοριών, προκειμένου να ξεπεράσουν την έλλειψη ταλέντου. Όσον αφορά στα στοιχεία που αναζητούν περισσότερο οι Εργοδότες στους Υποψηφίους σύμφωνα με την έρευνα της ManPower είναι: Ομαδικότητα, Υπευθυνότητα και Αξιοπιστία, Κριτική Σκέψη και Ανάλυση, Επίλυση Προβλημάτων και Ανάληψη Πρωτοβουλιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax