Επιβεβαιώνει η Currys την λήψη μη δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση της Κωτσόβολος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι έλαβε και εξετάζει μη δεσμευτικές προσφορές για την Κωτσόβολος από αρκετούς πιθανούς αγοραστές.

Το «παρών» στη διαδικασία δίνουν η ΔΕΗ και ο όμιλος Quest, οι οποίες με ανακοίνωσή που εξέδωσαν υπογράμμισαν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της αλυσίδας ηλεκτρονικών.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της Κωτσόβολος, η οποία βρίσκεται στη φάση της  κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του  διαγωνισμού, επισημαίνοντας ότι «θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Όπως είχε γράψει ο ΟΤ, η ΔΕΗ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ξεκινήσει το μετασχηματισμό της σε έναν σύγχρονο ενεργειακό όμιλο, πρωταγωνιστή στην πράσινη μετάβαση.

Επιπλέον, στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών utilities εισέρχεται δυναμικά στη λιανική επιδιώκοντας την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών. Στην κάθοδο της προς τους οικιακούς καταναλωτές και μικρούς επιχειρηματίες ξεκίνησε και χτίζει νέα καταστήματα, ενώ αναπτύσσει και το franchise με το brand της εταιρείας.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Quest, η οποία ανέφερε ότι προέβη σε κατάθεση τελικής προσφοράς, ωστόσο, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία. Υπογράμμισε πάντως ότι θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, η Currys ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατηγική αναθεώρηση του επενδυτικού της πλάνο, επαναξιολογώντας όλες τις επιλογές της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή