Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον Ντράγκαν Σόλακ, τον όμιλό του και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται περιλαμβάνει αποκλειστικό ρεπορτάζ της σερβικής εφημερίδας Informer, μιας μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας που πολιτικά είναι κοντά στον Σέρβο Πρόεδρο Βούτσιτς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Informer, η United Group και ο Ντράγκαν Σόλακ, είναι ύποπτοι στη Βόρεια Μακεδονία για οργανωμένο έγκλημα και υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν στις ίδιες εγκληματικές δραστηριότητες σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Ο Ντράγκαν Σόλακ

Η σερβική εφημερίδα το αποδίδει αυτό σε καλά πληροφορημένες πηγές στα Σκόπια. Σύμφωνα με αυτές η οικονομική αστυνομία μπήκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Total TV Makedonija» που δραστηριοποιείται εντός του Ομίλου United και πραγματοποίησε έρευνα την περασμένη Τετάρτη.

Ο επίσημος λόγος είναι «βέβαιη οικονομική αδικοπραγία» και οι συνομιλητές των συντακτών της Informer, διευκρινίζουν ότι οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας διενεργούν την έρευνα υποπτευόμενες τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στην έρευνα εμπλέκονται πενήντα οικονομικοί επιθεωρητές και ασχολούνται με πολυετή υπεξαίρεση που αφορά τεράστια χρηματικά ποσά, επισημαίνουν οι πηγές της εφημερίδας από τα Σκόπια.

Τα κεντρικά γραφεία της NOVA

Μάλιστα, το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι στο στόχαστρο της έρευνας είναι η τυχόν ποινική ευθύνη τόσο του Ντράγκαν Σόλακ όσο και της BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, καθώς κατέχουν από κοινού την Total TV Macedonia και τη United Group.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σερβικής εφημερίδας Informer εικάζεται ότι ασκούσαν παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες σε άλλες αγορές όπου δραστηριοποιείται η United Group. Όπως σημειώνει η σερβική εφημερίδα, ο όμιλος του Σόλακ έχει επίσης παρουσία στη Σερβία, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος

Κατά τους συντάκτες της σερβικής εφημερίδας, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν υποψίες για το ενδεχόμενο ο Σόλακ και οι συνεργάτες του να εμπλέκονται σε πιθανές εγκληματικές πράξεις για να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους και άλλα τέλη.

Επίσης, το ρεπορτάζ της Informer υποστηρίζει ότι σημαντικοί επιχειρηματικοί συνεργάτες του Ντράγκαν Σόλακ και της United Group στη Βουλγαρία είναι άτομα που είναι ύποπτα για οργανωμένο έγκλημα και διαφθορά. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους ο Delian Peevski, που βρίσκεται υπό κυρώσεις από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη σερβική εφημερίδα, όπως είχαν ανακοινώσει προηγουμένως τα ΜΜΕ στα Σκόπια, ο διευθυντής του «Total TV Macedonia» Νίκολα Τάσεφ βρίσκεται εκτός χώρας, αλλά δεν είναι γνωστό εάν η παραμονή του στο εξωτερικό συνδέεται με την αναφερόμενη έρευνα.

Ο διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού του Σόλακ στη Βόρεια Μακεδονία είναι ήδη στο εδώλιο

Κατά την Informer o διευθυντής του «Total TV Macedonia» Νίκολα Τάσεφ, σε ξεχωριστή υπόθεση, κατηγορήθηκε για κατάχρηση υπηρεσιακής θέσης και εξουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 353 του Ποινικού Κώδικα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σε βάρος του Τάσεφ κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά ότι από το 2015 έως το 2017, κατά παράβαση της Νομοθεσίας περί Εταιρειών, συνήψε συμβάσεις χωρίς σύγκληση της Συνέλευσης των Μετόχων και προκάλεσε ζημία σε νομικό πρόσωπο ύψους άνω των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα στην προκειμένη περίπτωση δεν βρέθηκαν τα στοιχεία που χρειάζονται για να σταλεί η υπόθεση στην εισαγγελία για οργανωμένο έγκλημα και διαφθορά. Όσον αφορά άλλες πιθανές υποθέσεις, αυτές θα εξεταστούν προσεκτικά και θα ληφθούν μέτρα σύμφωνα με το νόμο, δήλωσε η δημόσια εισαγγελέας της Βόρειας Μακεδονίας Lidija Raičević τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις