Στον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες, που θα έχει κάθε πολίτης αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα, ενώ εστίασε στον προσωπικό αριθμό, μία μεταρρύθμιση που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο.

Οικονόμου: «Κινητά συνεργεία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων»

«Η επόμενη μέρα της ψηφιοποίησης είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στο Open.

Προσωπικός αριθμός

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον προσωπικό αριθμό, τον οποίο και χαρακτήρισε ως μία «μεγάλη μεταρρύθμιση» ενώ διευκρίνισε το πώς λειτουργεί.

Αναφορικά με τον προσωπικό αριθμό, ο υπουργός σημείωσε ότι «θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο, θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο. Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο».

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα μπορεί επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό», ενώ πρόσθεσε χαριτολογώντας πως θα βγάλει τη νέα του ταυτότητα τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να είναι καταγεγραμμένος και ο προσωπικός του αριθμός.

Ακραία καιρικά φαινόμενα

Στο μεταξύ έκανε λόγο για την χρήση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς όπως είπε μπορεί να μας δώσει έγκαιρη πρόγνωση ή στις περιπτώσεις πυρκαγιών «με συστήματα που έχουν αναπτυχθεί με λέιζερ να έχεις ένα γρήγορο σήμα ότι πιθανόν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή να έχεις πυρκαγιά.

Ήδη δοκιμάζουμε τέτοια συστήματα ώστε την επόμενη περίοδο να τα έχουμε σε χρήση», ενώ επανέλαβε την πλατφόρμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για ακαθάριστα οικόπεδα.

«Από 1η Μαΐου όλα αυτά θα είναι ηλεκτρονικά, ο πολίτης θα ξέρει πως το οικόπεδό του θα πρέπει να είναι καθαρό, θα λάβει ένα μήνυμα και εάν δεν το κάνει θα επιβάλλεται αυτόματα και ηλεκτρονικά από τον δήμο το πρόστιμο».

Έξυπνες πόλεις

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» ο υπουργός σημείωσε ότι είναι ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στον κάθε δήμο να δει τις ανάγκες που έχει και «μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να υλοποιήσει λύσεις που θα κάνουν την ζωή των πολιτών πιο εύκολη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα