Σε αγωγή κατά της καναδικής αεροπορικής εταιρείας, Air Canada, προχώρησε ο πάροχος υπηρεσιών μεταφορών και ασφάλειας Brink’s. Η αμερικανική εταιρεία που εδρεύει στο Μαϊάμι ισχυρίστηκε ότι η Air Canada επέδειξε «αμέλεια και απροσεξία» σε σχέση με μια κλοπή μεγάλου φορτίου με χρυσό και μετρητά στο Τορόντο, τον περασμένο Απρίλιο.

Η Brink’s υποστήριξε ότι η αεροπορική εταιρεία επέτρεψε σε ένα άτομο που δεν ταυτοποιήθηκε να εισέλθει στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο και να αφαιρέσει περίπου 400 κιλά χρυσού και 1,95 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά όταν του παρουσιάζοντας πλαστό παραστατικό.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Brink’s προσλήφθηκε από την ελβετική τράπεζα Raiffeisen Schweiz και την εταιρεία διύλισης πολύτιμων μετάλλων Valcambi για να μεταφέρει τα μετρητά και τον χρυσό από τη Ζυρίχη στο Τορόντο.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν υπήρξαν συλλήψεις ή καταδίκες, ενώ τα πολύτιμα φορτία δεν έχουν ανακτηθεί, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Αποτυχία

Η Brink’s ισχυρίστηκε ότι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά απέτυχε να λάβει εύλογα και κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και πρωτόκολλα για να αποτρέψει τη ληστεία, σύμφωνα με δήλωση αξίωσης που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Καναδά στις 6 Οκτωβρίου. Από τη μεριά της η Air Canada τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με το γεγονός.

Η Brink’s ισχυρίστηκε ότι η Air Canada είναι υπεύθυνη για το πλήρες ποσό της αξίας των αποστολών, το οποίο θα ήταν περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή