Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) έξι ημέρες μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που ξεκίνησε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το ΚΥΣΕΑ θα αξιολογήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας ενώ κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εκτίμηση και για πιθανές επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και να συζητηθεί ο συντονισμός ενεργειών.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή των εχθροπραξιών που ακολούθησαν μετά την επίθεση της Χαμάς, τάχθηκε στο πλευρό του Ισραήλ.

Χθες, ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση» ενώ κάλεσε τις χώρες της συμμαχίας να μιλήσουν για την θέση τους πάνω στο ζήτημα του Ισραήλ.

Ακόμη, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία».  Όπως τόνισε, «η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα